OPINIE. Ce-ai făcut DNA? Poliția Satu Mare nu mai are comandă politică

Politicienii par să nu mai aibă apetit pentru a pune hamul pe cei care conduc Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare. Nu că nu ar vrea, dar evenimentele din ultimii ani le-au cam tăiat apetitul. Mai exact, procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care au instrumentat câteva dosare de răsunet.

Ultimul care ar fi acuzat o oarecare ”lipsă de susținere”, ca să mă exprim mai elegant și mai ipotetic, deși nu o va recunoaște niciodată public (asta vizavi de curaj), a fost chiar ultimul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, Florentin Vlad. Care în anumite discuții private s-ar fi plâns de atitudinea unor persoane în ceea ce-l privește. Interesant sau nu, Florentin Vlad s-a pensionat în decembrie 2016. Cam mare coincidența. Este opinia mea.

Dar odată cu venirea lui Sorin Daniel Stan politicul chiar pare să își fi luat mâna cangrenoasă de pe ”haina statului”. Este o percepție personală, bazată totuși pe o serie de informații pe care le dețin. Și nu sunt puține.

Sper, pentru binele acestui județ, că nu vor reveni vremurile în care ”politicieni” versați făceau presiuni asupra polițiștilor. Unii pe față, la modul ordinar, alții mai elegant. Unii le arătau prietenii de la București șefilor din Poliție, alții le arătau direct pumnul.

Iar unii șefi din IJP chiar se pare că au percutat. Până la proba contrarie, căci se impune o oarecare rezervă, date fiind vremurile tulburi.

Interesant poate fi cazul în care procurorii încercau să arate cum Mircea Govor ar fi reușit să controleze instituții ale statului precum Poliția Română – Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare, fapt demonstrat aparent – susțin procurorii DNA – de discuțiile telefonice pe care acesta le-a purtat în anul 2013 cu Taloș Constantin, fost inspector șef al IPJ Satu Mare în acea perioadă, ”pensionat” subit după scandalul interceptărilor.

Ciprian Bâtea – editor PresaSM.ro

P.S. Titlul este unul ironic, desigur. 

1 Comment on "OPINIE. Ce-ai făcut DNA? Poliția Satu Mare nu mai are comandă politică"

  1. Gregorian Trivolaru | iunie 11, 2017 at 11:06 |

    Nu te pripi ! Habar nu ai de ”dedesubturi”!!Doar stii vorba aia,”nimic nu e intamplator” ?! 🙂

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO. Sătmărean agresat de doi indivizi, în plină zi, după ce le-a cerut să respecte legea

Închide