OPINIE. Cum se sabotează viitorul Olimpiei. De pe locul secund ajungi ciuca bătăilor

Olimpia Satu Mare – clubul fanion al județului – a avut un parcurs fenomenal în prima parte a anului. Semn că echipa chiar are valoare. Dar s-a ajuns ca după o serie de rezultate extrem de bune, să urmeze o serie de șase îngrângeri consecutive, o victorie la masa verde și un egal în ultimul meci (după un joc, totuși, bun al echipei sătmărene). De ce?! Cum s-a ajuns în această situație?!

Am aflat recent, de la surse avizate, cam care este povestea ultimelor luni la Olimpia. Avem cel puțin două grupuri de interese, controlate de oameni din exterior. Marionetele sunt unii jucători, care fie au percutat din motive sincere, fie din motive obscure.

Mai exact, oameni din exteriorul clubului (care doresc să ajungă la cârma echipei sau cel puțin la banii din conturi) au așteptat formarea unei mase critice, numai bună de manevră. Masa critică s-a format din cauza restanțelor salariale (cu toate că primele de joc au fost acordate într-un final).

Mai departe, maeștrii păpușari din cercul exterior de interese au manipulat jucătorii nemulțumiți cu ajutorul unor fotbaliști apropiați lor. Au pus paie pe foc, iar rezultatul: șase înfrângeri consecutive, nu poți să bați o echipă deși ai doi jucători în plus, etc. De altceva nu putem vorbi, că deja chiar ar intra în sfera penalului.

Actuala conducere a clubului resimte presiunea din ce în ce mai mare și începe să reacționeze. Lotul înregistrează unele schimbări, unii jucători suspectați sunt marginalizați. Drept consecință, spun surse apropiate echipei, apar și rezultatele, în special jocul bun. Ultimul meci cu Poli Timișoara  a fost chiar bunicel, o spun chiar oamenii de fotbal.

În concluzie, actuala conducere a reușit, foarte abil, ce-i drept, să disperseze masa omogenă a nemulțumiților. În loc să achite restanțele salariale (ceea ce ar fi generat nemulțumiri și mai profunde – căci unii jucători au 5000 de lei salar, alții au doar 500), conducerea a preferat să achite primele de joc din banii virați de autorități. Cum primele de joc nu înregistrează diferențe majore, s-a reușit detensionarea situației, iar cercurile exterioare nu au mai avut ce să manipuleze. Între timp, se pare că își vor pierde și ”insiderii”.

Din păcate, în loc ca Olimpia să lupte pe teren sincer, ca și o echipă, Olimpia este măcinată de lupte intestine. Când ajung pe teren, jucătorii Olimpiei se împart în echipa lui x și echipa lui y. Nu o spun eu, o spun cei care cunosc realitățile din sânul echipei.

Ciprian Bâtea – editor PresaSM.ro. Un suporter pătimaș, dar cu intenții sincere. 

1 Comment on "OPINIE. Cum se sabotează viitorul Olimpiei. De pe locul secund ajungi ciuca bătăilor"

  1. Comiati | mai 2, 2017 at 19:59 |

    Oare ce fumeaza noua generatie de conducatori de la olimpia? Chiar cred in filmu’ asta? Defapt au fost in olanda

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Olimpia
Degringoladă la Olimpia. Antrenorul Bogdan Andone și-a dat demisia și nu prea

Închide