OPINIE. De câți prefecți ai nevoie la Satu Mare să facă mai nimic?! De trei, evident

Un prieten trecut prin politica sătmăreană mi-a spus la un moment dat o concluzie de-a sa, care mi-a rămas întipărită în minte: ”Ce s-ar întâmpla dacă s-ar desființa Prefectura Satu Mare?! Absolut nimic”. Dincolo de orice glumă este și un mare adevăr.

Un înalt funcționar din Prefectura Satu Mare s-a destăinuit zilele trecute că sunt zile în care nu au ce să facă, pur și simplu! Și atunci, de câți prefecți și subprefecți ai nevoie să facă mai nimic?! Decât niște amărâte de ședințe cu caracter consultativ?! De trei, evident!

Așadar, după ce a rezolvat probleme de eficiență și cheltuielile inutile ale statului dând afară o biată liftieră … marele Guvern reformator PNL, căzut în picioare sau în fund, depinde de optică, a mai băgat de un subprefect la Satu Mare.

Că era mult de lucru, și doar doi oameni nu puteau duce în spate atât amar de (ne)muncă. Nu, nu s-a mărit nici județul, decât dacă a cucerit cineva de la Consiliul Județean și Sălajul și nici populația, că aia merge în jos, adică merge în Anglia, Franța, Italia, pe unde vede.

Oare, la paritate, subprefectul nou-nouț primește salariul liftierei, că bănuiesc că PNL, atât de grijuliu cu banul public, nu o să arunce 9.500 de lei doar ca unul de la ALDE să facă figurație prin birourile Prefecturii Satu Mare.

Domnule prefect, aveți curajul să recunoașteți că nu mai era necesar încă un subprefect?! Aveți curajul să le spuneți adevărul oamenilor plătitori de taxe și impozite? Direct, nu prin intermediari…

Ciprian Bâtea – editor PresaSM


4 Comments on "OPINIE. De câți prefecți ai nevoie la Satu Mare să facă mai nimic?! De trei, evident"

 1. Multumim PNL

  View Comment
 2. Daca în fiecare județ se mai înființează un post de subprefect, asta înseamnă 40 de posturi în plus. Așa reduce PNL posturile din administrație?

  View Comment
 3. Dle bud după acest mandat o să termine soția dvoastra construcțiile incepute ?

  View Comment
 4. Stimati satmareni, de ce nu iese nimeni in strada sa scandeze numirea celui de-al doilea subprefect??!!Daca pe vremea guvernului PSD se intampla asa ceva era scandal de exploda Satmarul….si acum///!! Ii lasa pe liberali sa faca exact ceea ce vor…si fac bine???Vai de noi si de tara noastra …. sincer, Romania are nevoie de oameni care isi doresc tot ce e mai bun ptr populatie si ptr bunul mers al lucrurilor in Romania. Deplorabile actiunile PNL.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Instituția Prefectului, PNL
Guvernul Orban a căzut la moțiune. Urmează alegeri anticipate?

Închide