OPINIE. Despăgubiri enorme pentru pușcăriași. Cum facem cu bolnavii infectați în spitalele sătmărene?!

Spitalele din judeţ sunt SUFOCATE de cazurile sociale

Legea recursului compensatoriu a pus în libertate circa 11.000 de infractori, din care sute de indivizi periculoși au recidivat aproape imediat. Asta potrivit datelor puse la dispoziție de Ministerul Justiției.

Pentru că, vezi Doamne, nu au avut la dispoziție patru metri pătrați prin celulele din pușcării, ori au avut condiții considerate insalubre, mulți infractori au primit din partea statului mii de euro. Și toate acestea grație unor legi făcute pe genunchi, spun specialiștii.

Și vorbim aici despre niște persoane violente, care au fost condamnate în urma unor probe temeinice. Și care nu s-au îndreptat în sistemul penitenciar. Motivele ar putea fi multe și mult discutabile.Dar cum facem cu bolnavii din spitalele din județul Satu Mare, care au murit cu zile sau care au ieșit de pe porțile unităților sanitare cu infecții extrem de grave?! Pe ei cine îi despăgubește?! Ei au avut condiții?!

Spitalele din Satu Mare au raportat în primul semestru al anului trecut peste 200 de infecții nosocomiale. Acum doi ani de zile, unitățile medicale raportau puțin peste 300 pe un an întreg (!). Deci, în creștere!  În ceea ce privește secțiile, Chirurgia și Terapia Intensivă sunt cele mai vulnerabile.

Să nu mai vorbim despre condițiile din unele unități de învățământ.

De ce așa-zișii guvernanți nu se gândesc la oamenii de bine, plătitori de impozite și cu respect față de lege?! Care sunt condamnați efectiv prin spitale? Ci vorbim mereu despre Legea recursului compensatoriu, ca și mijloc de a le face dreptate unor indivizi care își merită soarta. Cu vârf și îndesat.

Și când ne mai gândim că ”politicenii” – în fapt un grup de crimă organizată – pregătesc și GRAȚIEREA. 

Simplu! Pentru că acești așa-ziși politicieni nu reprezintă oamenii corecți. Nu mai are rost să ne ascundem după cuvinte și nuanțe. Întrebarea este ce se poate face?! Cu actuala clasă politică, oamenii corecți nu au nicio șansă.

Politicienii locali primesc comenzi de la indivizi compromiși. Ei se operează în străinătate sau în clinici private. Fiindcă au bani din contractele cu statul român sau din afaceri oneroase. Problema lor este că pușcăria o vor face în România, când le va veni vremea! Și își pregătesc terenul pentru orice eventualitate. 

Și unii dintre acești politiceni ne râd în față și pozează zilnic în oameni corecți, când toți știm ce LEPRE sunt. Iar în județul Satu Mare sunt multe astfel de exemple. Trăim într-o mocirlă și numai noi suntem de vină fiindcă suportăm această situație. 

Ciprian Bâtea – editor PresaSM 2 Comments on "OPINIE. Despăgubiri enorme pentru pușcăriași. Cum facem cu bolnavii infectați în spitalele sătmărene?!"

  1. Extraordinară idee, la fel și articolul! Felicitări! Merită să mergeți mai departe pe acest fir, chiar spre instituțiile europene, cu niște scrisori oficiale la fel de bine documentate.

    View Comment
  2. Badea Gheorghe | ianuarie 17, 2019 at 08:37 |

    Respect, maestre!
    Felicitări pentru tupeu!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Penitenciarul Satu Mare
Cum ies violatorii în serie, cu mii de euro, din Penitenciarul Satu Mare. Cadoul făcut de guvernanți

Închide