OPINIE. După ce a scăpat de DNA, Mircea Govor vrea din nou șefia PSD Satu Mare

Achitat de către judecătorii Curții de Apel Oradea la toate cele trei capete de acuzare formulate de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție Oradea, Mircea Govor vrea din nou șefia Organizației Județene Satu Mare a PSD.

De fapt, Govor a și spus în urmă cu un an că s-a retras în umbră și în penumbră pentru a nu afecta imaginea partidului, iar acum i se pare normal să își revendice dreptul la vârful puterii executive a formațiunii social-democrate.

A și recunoscut – într-o discuție pe care am purtat-o telefonic – că: ”normal că vreau să revin la conducerea PSD Satu Mare, nu colegii m-au îndepărtat, ci acuzațiile procurorilor DNA”. Cărora, a spus, nu le prea poartă pică.

Anunțul, făcut la interpelarea subsemnatului, dă toate calculele contracandidaților peste cap, care au și început – până în momentul achitării – să își consolideze taberele. Vorbim despre cel puțin cinci posibili candidați.

Cert este că actualul președinte interimar al PSD, Ionuț Oneț, este văzut de Govor ca și cel mai apropiat colaborator al său. Ionuț Oneț care a adus liniștea în PSD, în vremuri foarte tulburi, așa cum nu a mai reușit nimeni până acum. Dovedind că – în pofida vârstei sale – deține experiența și abilitățile necesare pentru șefia (fie și interimară) PSD.

Potrivit informațiilor mele, în următoarele zile va ajunge în județul Satu Mare și președintele național al PSD, Marcel Ciolacu. Vizită de lucru care ar putea fi decisivă în vederea anunțării unui calendar pentru alegerile interne în Organizația Județeană Satu Mare a PSD.

Rămâne de văzut dacă Mircea Govor se poate reinventa, sau dacă social-democrații sătmărenii vor merge sub ”steagul” unui alt lider. Cert este faptul că se pregătește și un contracandidat pe măsură, cu o foarte bună imagine. Atât în partid, cât și în spațiul public.

Opinie de Ciprian Bâtea – editor PresaSM


1 Comment on "OPINIE. După ce a scăpat de DNA, Mircea Govor vrea din nou șefia PSD Satu Mare"

  1. mircea stai pe tusa ca pe unde ai trecut ai facut gauri.,nesimtitule nu uita Olimpia.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Mircea Govor
Sentință definitivă: Mircea Govor, achitat de judecători. A fost acuzat de șantaj prin presă

Închide