OPINIE. Mircea Govor vrea din nou șefia PSD. Deja strânge semnături în partid

Fostul președinte ale Organizației Județene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, își pregătește de câteva săptămâni revenirea în forță pe scena politică sătmăreană. Acesta strânge semnături pentru a convinge conducerea națională a PSD că ar merita să ocupe din nou funcția de președinte al Organizației Județene. Cert este faptul că a obținut deja circa 30 de semnături ale celor 128 de membri ai Comitetului Executiv al PSD Satu Mare.

Cunoscându-i abilitățile lui Govor, pot să afirm că există și posibilitatea ca această intenție asumată de a candida să nu fie decât o perdea de fum. Mai exact, să îl sperie pe actualul președinte Aurelia Fedorca, care se mai vede pentru încă un mandat în fruntea PSD.

Ce ar avea de câștigat Govor dacă și-ar negocia ”retragerea” din cursă?! Nimic mai simplu: funcția de viceprimar pentru Manuela Rogoz și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean pentru Nicolae Avorniciții, amândoi apropiați ai lui Mircea Govor. Am aflat că una dintre pretenții ar fi fost deja îndeplinită.

Acest joc al lui Mircea Govor a tulburat apele în PSD. Unii tremură de frică, stând cu gândul că l-ar putea supăra pe fostul lider, iar alții stau încă deoparte pentru a vedea în ce direcție se îndreaptă lucrurile. Cert este că Govor a ”certat” public mai mulți lideri actuali ai PSD. Deci, nimic nu e lăsat la voia întâmplării.

La fel de cert este și faptul că în PSD nu prea mai funcționează vreo meritocrație. Ajunge să vorbim despre candidați extrem de activi – precum Ciprian Crăciun sau Ciprian Ardelean – care au fost ”pasați” sistematic de la vreo avansare. În schimb au ajuns în funcții importante oameni care nu s-au remarcat într-o manieră net superioară celor doi.

Cu toate că Mircea Govor va nega orice informație devoalată mai sus, trebuie să știe că și acum o lună m-a acuzat indirect că bat câmpii. Dar în realitatea am avut perfectă dreptate, nu-i așa?!

Îl asigur pe Mircea Govor, la fel ca și pe cei din conducerea PSD Satu Mare, că nu fac niciun joc politic. Din partea mea nu au decât să se lupte sau să se pupe. Mi-s indiferenți. Dar lumea are dreptul să afle toate aceste lucruri. Eu nu o să tac din gură doar pentru a nu încurca unele meciuri.

Aș folosi un cuvânt mai dur pentru a exprima poziția mea față de mediul politic sătmărean, dar mă rezum la ”oportunism”, ”nepotism” și ”amatorism”.

Ciprian Bâtea, editor PresaSM

1 Comment on "OPINIE. Mircea Govor vrea din nou șefia PSD. Deja strânge semnături în partid"

  1. volanul ajunge vrei sa faci ca si cu olimpia

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PSD
Victor Ponta, citat la Tribunalul Satu Mare. Martor într-un dosar cu ”greii” Sătmarului

Închide