OPINIE. Influența lui Govor în PSD Satu Mare este covârșitoare. La propriu!


Alegerile de astăzi din cadrul Organizației Județene Satu Mare a PSD a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că influența lui Mircea Govor este covârșitoare. Cu o condamnare penală cu suspendare în primă instanță pentru șantaj, cu drumuri pe la Direcția Națională Anticorupție, cu opoziție aproape totală a structurii centrale a PSD, cu atacuri din toate părțile, Mircea Govor a demonstrat astăzi că le cunoaște resorturile interioare ale social-democraților sătmăreni și îi poate convinge să îi voteze echipa.

Știe pe ce butoane să apese, știe ce discurs să abordeze în funcție de persoană sau grup. Este o realitate care a ieșit astăzi din nou în evidență, dacă mai era nevoie.

Să mă explic.

Mircea Govor ia una bucată candidat – pe numele său Radu Cristescu – cu influență aproape zero în PSD. În doar câteva zile face din acest personaj un candidat cu șanse reale la șefia Organizației Județene Satu Mare a PSD. A obținut 45 de voturi, la egalitate perfectă cu Gabriel Leș – un nume mare în PSD Satu Mare. Fost ministru al Apărării, cu relații foarte bune la nivelul conducerii centrale a PSD.

Așa se explică ieșirea/descătușarea de astăzi a lui Mircea Govor, după anunțarea rezultatelor alegerilor. Govor a spus – în gura mare și pe un ton răstit – că: ”I-am bătut pe toți într-un picior. Eu, cu un candidat pe care nu îl știa nimeni. La viitoarele alegeri am să candidez chiar eu, ca să le demonstrez la toți cine e și ce a făcut Mircea Govor pentru PSD”.

De altfel, întreaga tabără a lui Mircea Govor a perceput rezultatele de astăzi ca și o mare victorie împotriva celeilalte tabere, inclusiv a conducerii centrale a PSD. Conducere centrală care va desemna luni, în Comitetul Executiv Național, cine va asigura interimatul la conducerea PSD Satu Mare.

Dar, cel mai important, se va decide când vor fi următoarele alegeri în PSD. În care Radu Cristescu se pare că îi va lăsa locul lui Mircea Govor. Fapt susținut – sus și tare – chiar de către Govor. Rămâne de văzut cine are mai mare influență la final: fosta conducere a PSD, prin Aurelia Fedorca, sau Mircea Govor. Nici un nou rezultat de egalitate nu este exclus.

Ciprian Bâtea – editor PresaSM 1 Comment on "OPINIE. Influența lui Govor în PSD Satu Mare este covârșitoare. La propriu!"

  1. Horvath Brigitta | februarie 9, 2020 at 12:44 |

    Influenta lui Mircea Govor a scazut mult ! La inceputul sedintei echipa Radu Cristascu – Ionut Onet – Daniel Balogh era cotat la 62 de voturi din 90 ! Iar ecipa supermanevratoarei Aurelia Fedorca – Gabriel Les – Adrian Micle erau cotati la abia 28 de voturi din 90 !!! Aurelia Fedorca nu a lasat pe multi candidati sa ia cuvantul, in schimb a dat cuvantul invitatilor : Gabriel Zetea – Ioan Mang – Serban Nicolae – Titus Corlatean care impreuna au vorbit peste 3 ore si au facut presiuni asupra delegatilor si echipa Aureliei Ferdorca a inceput jihadul prin sms cu santaje si amenintari, astfel au obtinut 45 de voturi pentru domnul Gabriel Les !!! Daca invitatii nu interveneau nestatutar sa sustina unul dintre candidati cu mari presiuni asupra delegatilor care au votat, era totul altul rezultatul !

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Mircea Govor
Lovitură de teatru: Egalitate perfectă între cei doi candidați la șefia PSD Satu Mare

Închide