OPINIE. Primarul Kereskenyi a pus stăpânire pe consilierii PSD?! Nicio reacție la critici

foto: portalsm.ro

De mai bine de șase luni, consilierii PSD din cadrul Consiliului Local Satu Mare, adică grosul Opoziției, pare să fi luat poziție de drepți în fața majorității UDMR și PNL. După cum ar fi normal într-un regim democratic, Opoziția ar trebui să critice anumite măsuri ale Executivului. De dragul echilibrului. Doar că, ce să vezi, unii consilieri PSD tac docil în fața primarului Kereskenyi Gabor. Același lider UDMR care mitralia PSD în legislatura trecută.

Probabil că mulți consilieri PSD își fac deja calcule politice pentru a obține diferite funcții prin Primăria Satu Mare sau în alte zone, mai ales că negocierile dintre PSD și UDMR sunt în toi.

De exemplu, actualul lider al consilierilor PSD, fostul viceprimar Radu Roca, se pare că a uitat câte critici a încasat în vechea legislatură din partea consilierilor UDMR, care au blocat majoritatea proiectelor importante pentru fosta conducere a Primăriei Satu Mare.

Practic, se pare că a uitat, alături de unii colegi. Din moment ce toate, dar absolut toate proiectele din ședința de azi a Consiliului Local Satu Mare au fost votate în UNANIMITATE. Fapt fără precedent în istoria recentă a Legislativului local.

Chiar și consilierul UDMR Gunthner Tiberiu a rămas perplex în fața unei astfel de situații, care nu s-a sfiit să își exprime stupefacția cu voce tare în plenul Consiliului.

Ca să fiu și mai explicit, primarul Kereskenyi l-a criticat direct pe fostul viceprimar Roca, iar acesta a tăcut mâlc.

”Așa cum ați putut observa, dacă ați studiat anexele bugetului, că numai acele obiective le-am asumat care în acest an pot fi duse și la îndeplinire. Spre deosebire de anii precedenți, nu am inclus în bugetul local unele poziții numai de dragul de a avea o listă de investiții foarte lungă, cu niște poziții”, a spus azi primarul Kereskenyi, care profită din plin de non-combatul social-democraților.

Liniștea într-o ecuație democratică este sinonimă cu cumetria politică. Care, de obicei, nu aduce nimic bun pentru comunitate. Este una dintre formulele democratice demonstrate. Opoziția, încotro?!

Ciprian Bâtea – editor PresaSM.ro2 Comments on "OPINIE. Primarul Kereskenyi a pus stăpânire pe consilierii PSD?! Nicio reacție la critici"

  1. satmarean | martie 24, 2017 at 09:25 |

    Spre putere!

    View Comment
  2. Pai cine sa faca opozitie …Roca care vrea postul de vice primar ca de cand a pierdut Coica alegerile e fara loc de munca.Astia sunt vanatori de posturi nu altceva, ce cetateni ce probleme ale lor sa si le rezolve. treceti pe la somaj domnule vice..

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
Accident rutier. Încă o tânără lovită pe trecerea de pietoni

Închide