OPINIE. UDMR joacă pe degete PSD și PNL la Satu Mare. Toți poftesc, nimeni nu primește


Președintele Organizației Județene Satu Mare a UDMR și președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba, reușește de o bună perioadă de timp să joace pe degete PNL-ul și PSD-ul. Formațiuni politice care poftesc însetate la funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, devenită vacantă după trecerea în neființă a fostului vicepreședinte Alexandru Panea, în ianuarie 2017.

Cu toate că liberalii și social-democrații au încercat toate pârghiile pentru a-l convinge pe Pataki să le dea funcția devenită vacantă, acesta preferă să mențină ”echilibrul”. Mai exact, să facă echilibristică între cererile celor două formațiuni.

Pataki joacă atât de abil încât a subordonat, pur și simplu, Consiliul Județean. În plenul Consiliului aproape niciun consilier de la PNL sau PSD nu ia poziție tranșantă tocmai pentru a nu-l ”supăra” pe Pataki și a pierde teren în fața competitorului.

De asemenea, Pataki a reușit să destabilizeze PSD-ul și PNL-ul, mizând pe multiplele tabere din interiorul partidelor. De altfel, sunt de notorietate deja divergențele dintre aripile Aurelia Fedorca și Mircea Govor din PSD. Să nu mai vorbim despre aripile Adrian Albu și Adrian Cozma din PNL.

La un moment dat, fiecare are negociat doar pentru el, atrăgând furia celorlalți. Vezi cazul Mircea Govor și Ciprian Ardelean ——> AICI.

Pataki a ajuns, astfel, să controleze indirect cele două partide și să le joace, pur și simplu, pe degete!

În schimb, social-democrații și liberalii îl acuză de mai bine de un an pe Pataki de joc duplicitar. Și asta pentru că Pataki a negociat cu mai mulți lideri de la PSD și PNL, tuturor promițându-le același lucru: postul de vicepreședinte.

La cum arată lucrurile, Pataki Csaba nu va înclina prea repede balanța. Și asta pentru că PNL-ul are deja un post de vicepreședinte, prin Ioan Rus, iar de PSD are nevoie ca de aer, pentru banii de la București.

Sunt curios cât va ține această echilibristică și care partid va forța nota. Un lucru e cert: Pataki a ”dresat” cele două partide.

Ciprian Bâtea – editor PresaSM.ro 1 Comment on "OPINIE. UDMR joacă pe degete PSD și PNL la Satu Mare. Toți poftesc, nimeni nu primește"

  1. Mâța blândă….!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
ANCHETĂ. Sute de funcționari în vacanțe din bani publici, plătite ilegal la Consiliul Județean

Închide