Orașul din județ în care nu se poate construi nimic. Cum s-a ajuns în această situație


Situație de-a dreptul incredibilă în orașul Tășnad. Pentru că singurul funcționar din cadrul Biroului de Urbanism din cadrul Primăriei Tășnad a fost mutat în alt birou de către conducerea administrației locale, de câteva luni nu se mai poate construi legal absolut nimic în localitate.

Totul a început în luna martie 2017, atunci când – spun surse din Primăria Tășnad – funcționarul a fost mutat după o înțelegere ”de comun acord”. În prezent, funcționarul lucrează într-un alt compartiment, iar la Biroul de Urbanism nu este nimeni!

Pe cale de consecință logică, din luna martie nimeni nu mai poate construi nimic. Nu se poate face nici măcar un branșament la utilitățile publice.

Primarul Tășnadului, Grieb Francisc, a declarat că se fac toate demersurile legale pentru a rezolva problema. ”Până în data de 31 martie am avut funcționar la acel birou. De atunci am făcut toate demersurile legale pe lângă Agenția Națională a Funcționarilor Publici pentru a se ocupa acel post. Dar sunt multe termene care trebuie respectate, de aici și această perioadă de așteptare. Dar facem tot posibilul pentru a remedia problema”, a pus Grieb Csaba Francisc.

De asemenea, viceprimarul Tășnadului, Kiskasza Barna Balazs, a declarat că se lucrează intens pentru rezolvarea acestei probleme.

Mai exact, se lucrează pe două fronturi. În prezent se organizează un concurs la București pentru angajarea unui arhitect șef al orașului Tășnad, în acest sens mai mulți funcționari din Tășnad plecând în Capitală pentru acest examen.

De asemenea, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, ar fi declarat – potrivit celor spuse de viceprimarul Kiskasza – că problema se poate rezolva și prin delegarea temporară a unui alt funcționar la Biroul de Urbanism, demers cu care secretarul orașului Tășnad pare să nu fie de acord.

În orice caz, viceprimarul Kiskasza susține că problema se va rezolva în circa două săptămâni. Până atunci, cei care vor să își construiască o casă sau cel puțin un branșament trebuie să mai aștepte.


Agenția Națională a Funcționarilor Publici anunță că Negru Ovidiu a luat concursul scris pentru postul de arhitect şef al Primăriei Tășnad. Urmează proba orală, iar dacă trece și această probă, în câteva săptămâni Tășnadul va avea un nou arhitect șef. 1 Comment on "Orașul din județ în care nu se poate construi nimic. Cum s-a ajuns în această situație"

  1. Julius Meszaros | mai 2, 2018 at 11:03 |

    Ceea mai nepregatita gasca dintr-o primarie din Romania, asta se intampla cand oameni nepregatiti sunt alesi sa conduca un oras si viata/viitorul a 10,000 de locuitori este la bataie. Doamne fereste si ajuta!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Tășnad
Scandal monstru și lucrări blocate. Acuzații de boicot politic la ștrandul din Tășnad

Închide