Orban: „Vállalják majd ők a felelősséget, ha megbetegednek a gyerekek, és otthon továbbadják a vírust?”

Nem ért egyet Ludovic Orban miniszterelnök a Hargita megyei tanács elnökének ama javaslatával, hogy a zöld forgatókönyvet alkalmazó megyékben ne legyen kötelező a védőmaszk viselése az óvodások és az elemi osztályokba járók számára.

A vasárnap Iaşi-ban tartózkodó miniszterelnök azt mondta, nem értenek egyet a javaslattal “Nekünk fő célkitűzésünk tiszteletben tartani a tanulók oktatáshoz való jogát, illetve megvédeni a gyerekek és az őket tanítók egészségét az oktatási folyamat során. A vírusterjedés megakadályozásának legbiztosabb módja a maszkviselés, kiegészítve a többi intézkedéssel, mint a kézfertőtlenítés, a fizikai távolság tartása, a személyi higiénia” – fogalmazott.

Hozzátette, a gyerekek szófogadóak, betartják a szabályokat, ugyanakkor nem érti, “miért kell egyeseknek a szabályok be nem tartására uszítaniuk”.
“Vállalják majd ők a felelősséget, ha megbetegednek a gyerekek, és otthon továbbadják a vírust? Vállalják a felelősséget egy ilyen óriási kockázatért? Ami minket illet, nem érthetünk egyet egy ilyen javaslattal” – nyomatékosította OrbanFii primul care comentează! despre "Orban: „Vállalják majd ők a felelősséget, ha megbetegednek a gyerekek, és otthon továbbadják a vírust?”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre koronavírus
Egységes uniós koronavírus-tesztelést kérnek a turisztikai szervezetek

Închide