Pacient suspect de Covid19. Zece cadre medicale de la Spitalul Carei, în izolare

Reporterii PresaSM au aflat că la Spitalul Municipal Carei se află un pacient (bărbat, 75 de ani, din zona Oașului) suspect de infectare cu COVID19. Dacă Prefectura Satu Mare nu a confirmat informația, precizând că nu există o astfel de cazuistică, reporterii PresaSM au luat legătura cu managerul Spitalului Carei, Elisabeta Racz.  Aceasta a confirmat că este vorba despre un caz suspect, precizând că circa zece asistente și infirmiere – care ar fi intrat în contact cu pacientul – au fost trimise acasă, în autoizolare.

Totul a început acum trei zile

Bărbatul a ajuns la Spitalul Carei în urmă cu trei zile, intrând prin triaj. A acuzat o stare de rău, iar după o zi a făcut și febră, respectiv a manifestat o saturație mai scăzută de oxigen în sânge. Motiv pentru care corpul medical a intrat în alertă.”Am izolat un bolnav care este cu multiple comorbidități și care de trei zile de când este internat la noi a început să facă febră. Are bronșită, diabet, hipertensiune, cardiopatie ischemică. Este un pacient destul de bolnav. Alte semne în afară de temperatură și puțină hipoxie (Scădere a cantității de oxigen din țesuturi, n.red.) și ne-am gândit, totuși, să nu fie asociat și cu un COVID19 și l-am izolat”, a declarat Elisabeta Racz.

Secție închisă parțial

Managerul Spitalului Carei a precizat că pacientul este izolat într-o aripă a Secției de Interne, închisă parțial. De asemenea, s-au prelevat probe, urmând să fie duse la analiză la un centru specializat din Cluj.

”Noi nu avem prea mulți bolnavi internați, fiindcă am respectat tot ce decurge din decret. Avem vreo șase internați la Secția de Interne. Domnul respectiv este izolat pe o aripă, unde nu are acces nimeni altcineva decât personalul care îl deservește (…) Am anunțat Direcția de Sănătate Publică și un medic infecționist de gardă de la Spitalul Județean – Secția de Contagioase și am considerat că este bine, totuși, să se facă o testare. I-am recoltat probe și am trimis, urmează să primim rezultatul în câteva zile. De aceea am luat o decizie de izolare forțată într-o parte a secției (Secția de Interne, n.red.)”, a arătat managerul Spitalului Carei.

Circa zece cadre medicale trimise acasă

Potrivit sursei citate, un număr de circa zece infirmiere și asistente au fost trimise în autoizolare la domiciliu până vor veni rezultatele testelor.

”Personalul care l-a tratat pe pacient va sta acasă până vom primi rezultatele, așa cum spune metodologia. Cine a intrat în contact cu dânsul în aceste două zile și jumătate, trei, vor merge acasă. (…) Sunt niște asistente, infirmiere, personal auxiliar. Cred că nu sunt mai mulți de zece”, mai arată sursa citată.5 Comments on "Pacient suspect de Covid19. Zece cadre medicale de la Spitalul Carei, în izolare"

 1. De cazul de la Negresti nu spuneti nimic?

  View Comment
 2. Serios? Da la Negresti? ia interesativa despre pacientul din garda de marti spre miercuri!

  View Comment
 3. Totusi la noi in Satu Mare, nu se fac teste? Nu exista inca aparatura necesară?

  View Comment
 4. Mă întreb cât a plătit acest pacient ca să fie internat la Carei în condițiile în care nu se mai fac internări decît pentru urgențe iar Spitalul din Negrești Oaș ar fi fost cel mai apropiat

  View Comment
 5. Pentru ca bel(ea)be, de aia la Carei, serei stie de de ce…

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
FOTO. Carantină specială, cu pază militară, pentru sătmărenii care nu respectă autoizolarea!

Închide