Pacienții care nu reprezintă urgențe, externați în 48h. Operațiile și investigațiile, limitate la cazurile grave

ARHIVA

Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Măsurile au fost anunțate de Grupul de Comunicare Strategică

1 Comment on "Pacienții care nu reprezintă urgențe, externați în 48h. Operațiile și investigațiile, limitate la cazurile grave"

  1. Iar pe cei care avem alte boli, pe ce-i care plătim asigurări de sănătate cine ne tratează? Cine ne consultă? Să nu ni se spună că medicii de familie pentru că ei ne spun că nu sunt de specialitate și există boli pentru care doar specialistul are voie să scrie rețeta.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
S-a înregistrat și cel de-al cincilea deces al unui pacient cu COVID-19. Anunțul GCS

Închide