Patru cazuri de gripă japoneză la Satu Mare! Un pacient, în stare gravă la Terapie Intensivă

Oficialii Direcției de Sănătate Publică și cei ai Spitalului Județean de Urgență Satu Mare au confirmat că în județul Satu Mare au fost confirmate deja patru cazuri de gripă japoneză. Un pacient, în vârstă de 42 de ani, este în stare gravă la Terapie Intensivă, în timp ce alți trei pacienți se tratează la domiciliu, având forme mai ușoară.

De asemenea, mai multe cadre medicale, printre care doctori, asistenți sau infirmiere, au fost afectate deja de acest virus.

”Cert este că avem o situație mai specială din cauza virusului gripal, fiind confirmat la Satu Mare virusul gripei japoneze, de tip B. A fost confirmat la un bărbat, de 42 de ani, care este internat de două săptămâni pe Terapie Intensivă. Acum, starea lui este mai bună”, a declarat Adrian Marc.

Gripă japoneză – cunoscută și sub numele de Yamagatu – (o tulpină B) este cunoscută că afectează în special copiii. Experții spun că acest lucru se datorează faptului că sistemele lor imunitare nu sunt atât de puternice. În plus, copiii nu sunt la fel de atenți atunci când vine vorba de spălarea mâinilor etc, deci asta îi face posibile ținte. Deși tulpina virusului gripal japonez este mai puțin severă decât gripa Aussie, ea se răspândește mai ușor.

Mai mult, conducerea Spitalului Județean Satu Mare a instituit carantina, iar pe unele secții a îngrădit total accesul vizitatorilor.

Accesul vizitatorilor în unitate se face conform următorului program:

Luni – Vineri, între orele 16.00 – 18.00;

Sâmbătă – Duminică, între orele 13.00 – 16.00.

Accesul este strict interzis pentru următoarele secţii cu risc:

– Neonatologie

– Obstetrică

Secţii cu program diferenţiat de vizită:

Secţia ATI, program vizită: 11.00 – 12.00 şi 15.00 -16.00;

Secția Boli, Infecțioase vizită: 14.00 -17.00.

La fiecare pacient se acceptă 1-2 vizitatori / pacient cu limitarea duratei de vizită la 15 minute. La nivel național, până vineri, numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 17.


locuri de munca satu mare

Fii primul care comentează! despre "Patru cazuri de gripă japoneză la Satu Mare! Un pacient, în stare gravă la Terapie Intensivă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Judetean Satu Mare
Gripa a făcut ravagii printre medicii din Spitalul Județean. Gripa japoneză, confirmată la Satu Mare

Închide