Patru elevi sătmăreni de nota 10 la Evaluarea Națională! Topul mediilor din județ

Nu mai puțin de patru elevi din județul Satu Mare au obținut media 10 la Evaluarea Națională! Trei dintre aceștia provin de la o singură școală! La polul opus, trei elevi au luat nota 1.

Trei elevi de la Școala Gimnazială ”Bălcescu-Petofi” din municipiul Satu Mare au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională. Este vorba despre Haiduc Oana, Moroz Alexandra și Nistea Roberta. Treapta întâi a podiumului perfecțiunii este completată de către eleva Stăncioiu Blanca, de la Școala Gimnazială ”Grigore Moisil”, din municipiul Satu Mare.

La polul opus, trei elevi au luat doar nota 1, din oficiu. Aceștia provin de la Școala Gimnazială Cidreag, Școala Gimnazială Călinești-Oaș și Școala Gimnazială ”Aurel Haiduc” Trip.

Din totalul de 2641 candidați înscriși, au fost prezenți 2241, din care 1611 sunt cu medii peste 5, în pondere de 71,89%. S-au obținut 27 note de 10 la proba de Limba și literatura română, 4 note de 10 la Limba și literatura maghiară și 16 note de 10 la proba de Matematică. Eventualele contestații se depun la centrele de examen, azi 25 iunie 2019, până la orele 20.00.

În perioada 26-28 iunie vor fi soluționate contestațiile, ca în 29 iunie să fie afișate rezultatele finale. Elevii care depun contestații trebuie să știe că nota finală, în urma contestației, poate fi mai mare sau mai mică. Dacă diferența dintre note este mai mare de 1,5 puncte, plus sau minus, președintele comisiei numește o a treia comisie, formată din doi profesori, alții decât cei care au verificat până atunci lucrarea.

Contestațiile la rezultatele evaluării naționale se fac prin depunerea unei declarații tip. Elevii și părinții pot cere comisiei de evaluare națională să vadă una sau toate lucrările de examen ale propriului copil, dar numai după afișarea rezultatelor finale. Solicitarea se poate depune după ce se soluționează contestațiile. Elevul trebuie să fie însoțit de părinte la vizualizarea lucrării. Consultarea lucrării nu poate conduce la modificarea notelor sau la reevaluare.

Fii primul care comentează! despre "Patru elevi sătmăreni de nota 10 la Evaluarea Națională! Topul mediilor din județ"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Evaluarea Națională
Satu Mare, cea mai mică rată de promovabilitate la Evaluarea Națională

Închide