Pensionari în stare critică, umiliți de sistem. Mor cu dreptatea în mână în județ

Pensionarii mor cu dreptatea în mână în județul Satu Mare. La propriu! Este povestea a doi soți din municipiul Carei, care nu își pot rezolva problemele juridice înainte de a trece la cele veșnice din cauza opacității sistemului.

Concret, un pensionar, în vârstă de 80 de ani, încearcă de luni întregi să obțină un amărât de certificat pentru soția lui din partea Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap. Dar nu poate din cauza inepției sistemului. Soția bărbatului suferă de o serie de boli care fac imposibilă deplasarea sa din Carei în Satu Mare.

Mai exact, femeia își trăiește ultimele clipe și nu are discernământ. Pentru ca bărbatul să poată fi numit tutore legal, Comisia trebuie să stabilească că femeia nu este în deplinătatea facultăților mintale. Dar nu poate stabili acest lucru pentru că reprezentanți ai Comisiei au susținut că nu se pot deplasa în teren! Cum nici femeia nu poate fi deplasată din Carei la Satu Mare, e clar că va muri cu dreptatea în mână.

Autoritățile statului, respectiv Parchetul și Poliția, ar fi încercat, fără succes (în lipsa cadrului legal) să îi ajute pe bieții pensionari. Bărbatul s-a complăcut deja în această situație și nu mai are nicio așteptare de la autorități.

Și, din păcate, nu este nici pe departe un caz singular. Iată cum sistemul nu se poate autoregla, iar oameni muribunzi sunt batjocoriți – fiind puși pe drumuri – chiar și în pragul morții.Fii primul care comentează! despre "Pensionari în stare critică, umiliți de sistem. Mor cu dreptatea în mână în județ"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
Super concurs Simbotour Satu Mare: vacanţă de vis în Grecia pentru două persoane!

Închide