Pericolele de la spațiile de joacă pentru copii. Ce au găsit inspectorii OPC


Echipamente rupte care pun în pericol copiii, asta au găsit inspectorii ANPC în urma controalelor efectuate la spațiile de joacă. Peste 250 de operatori economici din întreaga țară, inclusiv din Satu Mare, au fost verificați dacă respectă legile care protejează consumatorii. 

ANPC a derulat la nivel național operațiuni de verificare a firmelor care operează spații sau parcuri de joacă pentru cei mici. Au fost aplicate 168 sancţiuni contravenţionale din care 103 avertismente şi 65 amenzi contravenţionale în valoare de 324.000 lei.

În ceea ce privește deficiențele constatate, inspectorii ANPC au găsit, inclusiv la Satu Mare, probleme în respectarea cerințelor esențiale de securitate.

“Controlul a depistat echipamentele de agrement rupte, cu elemente sparte, ciobite, frânghii rupte, podeţe cu dale din lemn putrezite sau lipsă, cuie ruginite etc, elemente menite a pune în pericol integritatea utilizatorilor, respectiv a copiilor, în județele Arad, Mehedinți, Argeș, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Prahova, Teleorman, Brașov, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Bacău, Neamț și Municipiul București,” se arată într-un comunicat al ANPC.

Alte aspecte constatate la faţa locului (liste cu tarife așezate ăn locuri greu accesibile sau fiind greu lizibile, toalete ecologice neigienizate, lipsa afișării regulamentului de funcționare al locului de joacă etc.), în județele Bacău, Arad, Prahova, Dolj, Galați, Buzău, Satu Mare și Municipiul București.

Citește și:

FOTO/VIDEO. Povestea pensionarului care a reabilitat un spațiu de joacă

FOTO/VIDEO. Fumau țigări “artizanale” în spațiile de joacă. Părinții, tot mai preocupați

FOTO. Exemplu de civism. Voluntarii au refăcut spațiul verde din zona locului de joacă1 Comment on "Pericolele de la spațiile de joacă pentru copii. Ce au găsit inspectorii OPC"

  1. Mergeti sa vedeti muchiile si colturile bordurilor montate acum de primaria satu mare la spatiul de joaca din p-ta Soarelui

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre copii
Tabără de vară gratuită pentru copii, în municipiul Satu Mare. De la 6 la 18 ani

Închide