Pesta porcină face în continuare ravagii. Peste 100 de porci au fost sacrificați


Peste 100 de suine au fost sacrificate în urma unei anchete epizoologice. În urma unei verficări DSVSA, doi crescători au fost sancționați, unul pentru că nu a raportat imediat suspiciunea apariției bolii, iar un altul pentru că achiziționat animalele fără documentele prevăzute de lege.

Pentru deficiențele semnalate în timpul controalelor au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.800 lei – reprezentând 2 amenzi contravenționale – 1 amendă contravențională în valoare de 1.600 lei, – 1 crescător de suine, dintr-o exploatație non profesională, – pentru neanunțarea imediată a medicului veterinar, despre suspiciunea sau apariția unei boli transmisibile la animale, – 1 amendă contravențională în valoare de 1.200 lei – 1 crescător de suine, dintr-o exploatație non profesională, – pentru cumpărarea de suine, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară.

În urma efectuării anchetei epizootologice s-a dispus confiscarea și incinerarea uni număr de 107 capete suine în valoare de 105.000 lei, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar.

Din cei 253 de mistreți găsiți morți în 24 Fonduri de Vânătoare, un număr de 199 capete au fost pozitivi și un număr de 54 negativi, iar din cei 2270 mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare, un număr de 71 de mistreți au fost declarați pozitivi și un număr de 2199 capete mistreți negativi, în urma examenelor de laborator.

La această oră, în județul Satu – Mare, există două focare de Pestă Porcină Africană, în două exploatație non profesională din localitățile Bixad și Ardud Vii.

“Au fost luate toate măsurile legale, pentru a preîntâmpina difuzarea bolii, în alte localități din județul nostru”, spun cei de la DSVSA.

Toate aglomerările și expozițiile de animale, din localitățile județului Satu – Mare, rămân închise până la noi dispoziții.Fii primul care comentează! despre "Pesta porcină face în continuare ravagii. Peste 100 de porci au fost sacrificați"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ardud, Bixad, DSVSA
Fast-food și supermarket din Satu Mare, amendate de DSVSA. Și producători din piețe au primit avertismente

Închide