Peste 2.800 de sătmăreni în izolare. Un bărbat a fugit, prins de Poliție și dus în carantină

FOTO cu scop ilustrativ: Arhivă

În județul Satu Mare, astăzi, 25 martie, se află în carantină 74 de persoane, iar în autoizolare la domiciliu 2.825.

În ultimele 24 de ore, echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu de către persoanele față de care s-a dispus această măsură, ocazie cu care au depistat o persoană din județul Satu Mare care, deși trebuia să stea în izolare la domiciliu, a părăsit locuința fără aprobarea organelor abilitate.

Astfel, a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoana mai sus menționată a fost internată într-un centru de carantină pentru o perioadă de încă 14 zile. De asemenea, față de persoana în cauză polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 din Cod Penal.

Totodată, pe parcursul nopții, în intervalul orar 22.00 – 06.00, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 70.000 de lei persoanelor care nu au respectat prevederile art. 5 din Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, în echipajele mixte cu jandarmi și polițiști locali, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și a societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Satu Mare cu persoane care revin din afara granițelor României sau transportă echipamente medicale. Au fost verificați 140 de operatori economici din județ, ocazie cu care nu au fost identificate nereguli.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare și a Ordonanțelor militare emise în situația de urgență pe care o traversăm atrage răspunderea contravențională sau penală, iar necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză.

1 Comment on "Peste 2.800 de sătmăreni în izolare. Un bărbat a fugit, prins de Poliție și dus în carantină"

  1. #lagăr #sanatate #dictatura militara #pentru sanatatea noastra

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
O firmă din Carei, 100.000 de euro pentru spital, în lupta anti-COVID19

Închide