Peste o MIE de MAGHIARI au IEȘIT în stradă de 15 martie. Kelemen HUNOR, prezent la Satu Mare

Sute de persoane au participat azi la sărbătorirea Zilei de 15 Martie.  Evenimentul este organizat de către UDMR, Fundația Sfântul Ștefan și Asociația Tinerilor Maghiari. La eveniment a participat președintele național al UDMR, Kelemen Hunor, președintele județean al UDMR, senatorul Pataki Csaba, respectiv președintele municipal al UDMR, deputatul Kereskenzi Gabor. Manifestările au început printr-o ceremonie de depunere coroane de flori placheta închinată lui Petofi Sandor, amplasată pe o clădire de lângă Ceasul Electric.

Sutele de participanți, în frunte cu husarii, au mers în procesiune până în Piața Eroii Revoluției, la bustul lui Petofi Sandor, unde a avut loc un scurt moment artistic.

De asemenea, au susținut alocuțiuni președintele național al UDMR, Kelemen Hunor, respectiv președintele UDMR Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

”15 martie este o sărbătoare pentru orice maghiar, oriunde trăiește în lume. E o sărbătoare importantă, fiindcă este legată de lupta pentru libertate. În secolul 21, fiecare om, fiecare comunitate are nevoie de libertate ți eu cred în continuare că nu poate să fie nimeni liber dacă cel care trăiește lângă el nu are libertate deplină, iar acest lucru înseamnă și siguranța zilei de mâine, siguranța de a-și păstra identitatea națională”, a declarat Kelemen Hunor. 

În final, de la ora 19.00, se va organiza un spectacol în Casa de Cultură a Sindicatelor.Fii primul care comentează! despre "Peste o MIE de MAGHIARI au IEȘIT în stradă de 15 martie. Kelemen HUNOR, prezent la Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kelemen Hunor
Maghiarii, AȘTEPTAȚI în CENTRUL municipiului de 15 martie. Vine și KELEMEN HUNOR

Închide