PETIȚIE. Femei pe bancnote: “Să onorăm femeile de excepție ale României!”

Pentru a onora femeile de excepție ale României, sătmărenii pot să semna petiția care își dorește să “pună” femeile pe bancnote. Inițiatorii au și câteva idei de personalități care au marcat istoria țării. 

O petiție inedită își dorește ca în anul Centenarului, România să omagieze prin bancnotele sale nu doar bărbații care au făcut istorie, ci și femeile care au marcat destinul țării. Inițiativa poate fi semnată online, iar sătmărenii care doresc să se alăture demersului pot alege între Regina Maria, Regina Elizabeta, Ecaterina Teodoriu, Ana Aslan, dar și alte personalități remarcante, despre care se aude rar în spațiul public.

“Această petiție va deschide drumul negocierilor cu Banca Națională a României, pentru ca oficialii BNR să accepte să pună și chipul unei femei pe o bancnotă națională. De aceea, este extrem de important să fie semnată de cât mai mulți dintre noi,” arată inițiatoarea campaniei.

Alegerea personalității preferate se poate face pe site-ul campaniei 100 de Femei – Femei pe Bancnote. Până acum, regina Maria s-a bucurat de cele mai multe voturi. Inițiatorii au întocmit o listă de 100 femei remarcabile care ar putea să apară pe bancnotele românești.

“Banul -obiectul cel mai uzitat în viața de toate zilele- trimite un puternic mesaj subliminal, indicând pe cine prețuim noi ca tară, națiune, societate și individ. Pe bancnotele noastre apar bărbați cu merite istorice incontestabile! Bărbati indiscutabil valoroși! Insă negăsind nicio femeie pe bancnotele românești, survine o întrebarea firească: Noi, femeile, cât valorăm? Banca Națională a României emite banii pentru cetățenii acestei țări. Bancnotete aparțin românilor! Sunt făcute pentru români! Desigur, dacă banii aparțin românilor, ar trebui să îi și reprezinte. Regretabil, reprezintă doar jumătate dintre români! Bărbații!… Știați, însă, că, în nenumărate domenii, ROMÂNCELE au fost PRIMELE atât în EUROPA cât și în LUME ?,” se mai arată pe site-ul inițiativei.

Inițiativa din România nu este singulară. Și în alte state occidentale au loc discuții similare cu privire la prezența femeilor pe bancnote.

Până acum, inițiativa a adunat peste 6.000 de semnături. Petiția poate fi semnată aici.

Fii primul care comentează! despre "PETIȚIE. Femei pe bancnote: “Să onorăm femeile de excepție ale României!”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
FOTO. Sătmărean dispărut fără urmă. Poliția și familia vă cere ajutorul

Închide