Plantații politic de la Aeroportul Satu Mare, mii de lei pentru a face figurație


Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a venit cu o propunere prin care intenționa să majoreze banii primiți lunar de membrii Consiliului de Administrație de la Aeroportul Satu Mare. În medie, vorbim despre o majorare de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, doar pentru a ridica – în principiu – mâna la ce propun membrii executivi ai Consiliului de Administrație. 

În traducere directă: 3.000 de lei pentru a sta câteva ore, lunar, pe un scaun și de a aproba ceva ce ar putea fi demult decis. Am putea spune, așadar, că figurația se plătește bine în județul Satu Mare.

”Pentru îndeplinirea mandatelor, Consiliul Județean Satu Mare, în calitate de autoritate publică tutelară, stabilește remunerația membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administrație al Regiei Autonome “Aeroportul Satu Mare”, formată dintr-o indemnizație fixă medie lunară, în cuantum de 3000 lei brut, care poate fi diferențiată în funcție de numărul de ședințe la care participă”, se spune conducerea Consiliului Județean Satu Mare. 

Dar cine sunt acești fericiți câștigători, din care majoritatea este plantată politic:

Director General: Pătrașcu Mihai

Președintele Consiliului de Administrație: Fulger Aurelia – doctor în economie și director general al unei firme care oferă consultanță pentru companii aeriene.

Ressler Ștefan – avocat și reprezentant al FDG în Consiliul Local Satu Mare.

Boldor Călin Răzvan – director de vânzări la ”Compania Națională Aeroporturi București”, apropiat de ALDE.

Gati Ștefan – reprezentant al UDMR în Consiliul Local Satu Mare, inginer silvic.

Lohan Vasile – consilier local din partea PSD și administrator de firmă privată.

Popdan Marius – jurist, apropiat de PNL.

Iura Florin Horatiu – secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, la propunerea PSD.

Proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi, după ce președintele Comisiei juridice din cadrul Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, a scos la iveală întreaga ”operațiune”.Fii primul care comentează! despre "Plantații politic de la Aeroportul Satu Mare, mii de lei pentru a face figurație"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre aeroport Satu Mare
FOTO. Probleme tehnice pentru avionul TAROM spre Satu Mare. Pasagerii, evacuați

Închide