Planul Primăriei Satu Mare de a aduce tinerii acasă. Proiect unic pe țară

Consilierul local Butka Gergo, numit consilier personal al primarului municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a venit cu un proiect pilot la nivel național.

Este vorba despre o colaborare de amploare cu agenții economici din municipiul Satu Mare. Firmele vor comunica Primăriei Satu Mare posturile pe care au nevoie de personal cu studii superioare, iar reprezentanții administrației locale se vor prezenta la porțile universităților din Cluj, unde îi vor oferta pe tinerii din anii terminali.

Mai mult, reprezentanții Primăriei se vor prezenta la bursele organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, ocazie cu care vor oferta tinerii sătmăreni aflați la studii în Cluj Napoca.

“Vom merge în mai în Clu Napoca cu firme sătmărene să vadă tinerii studenţi sătmăreni că şi în Satu Mare se pot găsi joburi bine plătite, că şi Satu Mare este atractiv. Este un prim pas, vom informa toţi studenţii”, a spus Butka.

Mai mult decât atât, proiectul a fost deja demarat, Gergelyi Butka având deja o bază de date cu 3.000 de studenți sătmăreni.

”Deja avem o bază de date cu circa 3.000 de studenţi sătmăreni pe care îi vom contacta. Vom merge în paralele, fabricile să ne spună de ce au nevoie, de exemplu o fabrică are nevoie de un economist sau un tehnician de industrie uşoară, şi atunci de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca o să cerem să ne pună la dispoziţie contactele studenţilor. Este un proiect pilot în România, nimeni nu a mai făcut așa ceva. Nu garantăm că o să aducem sute de studenți din primul an, dar este un proiect de viitor”, a conchis Butka.

 

 

1 Comment on "Planul Primăriei Satu Mare de a aduce tinerii acasă. Proiect unic pe țară"

  1. si cu cei care au terminat facultatea si nu au loc de munca ce faceti? inteligent consilier! o mare labareala pe salar bine platit!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
VIDEO. Cum își rup oamenii picioarele pe ”trotuarele” din Satu Mare

Închide