Podul peste Someș, dat în folosință la final de an. Lucrări avansate la centura de ocolire


Până la finalul acestui an, spune Prefectura Satu Mare, se va finaliza cel mai complex tronson al variantei de ocolire. Astfel, potrivit Prefectul Radu Bud, noul pod peste Someș va putea fi dat în folosință.

Prefectul Radu Bud a fost prezent la vizita oficială a domnului Andrea Danese, directorul de construcții pe Europa a societății Itinera SA la șantierul variantei de ocolire a Municipiului Satu Mare, la întâlnire au fost prezenți Mihai Felician Cerneștean – consilierul ministrului Lucian Bode, Eugen Cecan – Director general regional DRDP Cluj și domnul Vasile Augustin Sabău – director adjunct DRDP Cluj.

În cadrul ședinței au fost prezentat stadiul lucrărilor executate până în acest moment cât și obiectivele proiectului ce urmează să fie îndeplinite în perioada ce urmează.

Cel mai important obiectiv îl reprezintă finalizarea  până la sfârșitul acestui an a  celui mai complex tronson al variantei de ocolire, astfel se va putea circula direct de pe drumul Careiului pe noul pod peste râul Someș cu ieșire directă pe drumul către PTF Petea, în acest sens prefectul Radu Bud a solicitat de la antreprenor stabilirea unui termen limita până la terminarea acestei limite. Investitorul a primit o garanție fermă din partea autorităților implicate că antreprenorul va beneficia de sprijinul tuturor instituțiilor implicate în vederea îndeplinirii acestui obiectiv cu respectarea cadrului legal aplicabil în domeniu.

Tot în cadrul acestei ședințe de lucru, s-a discutat despre faptul că în data de 09.07.2020 CNAIR a făcut pasul decisiv în demararea proiectului Drumului Expres Satu Mare-Oar, respectiv  a fost semnat contractul de servicii având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Granița Româno – Ungară – Drum Expres M49 Ungaria) iar  conducerea centrală a companiei a prezentat autorităților principiile ce stau la elaborarea graficului de execuție care va permite acestuia să respecte termenul de execuție final.

Conducerea centrală a societății a prezentat autorităților principiile ce stau la elaborarea graficului de execuție care va permite acestuia să respecte termenul de execuție atât până la finalizarea proiectului cât și încheierea fiecărei etape la timp.1 Comment on "Podul peste Someș, dat în folosință la final de an. Lucrări avansate la centura de ocolire"

  1. Toader Cucu | iulie 18, 2020 at 09:50 |

    Știri optimiste , mă bucur , daca și primarul și-ar onora promisiunile privind parcările in cart. M16 ,Aurora , parcare ecologica , as crede în sfârșit că se lucrează în interesul
    cetățenilor …
    La mai multe vesti bune , succes !

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre centura Satu Mare
VIDEOREPORTAJ. Centura municipiului Satu Mare, tot mai aproape de finalizare

Închide