Poliția Locală RECIDIVEAZĂ! Amendă cu o valoare STUPEFIANTĂ pentru o PENSIONARĂ din municipiul Satu Mare

Amendat pentru postarea de pe Facebook

Unii polițiști locali continuă să ne lase cu gura căscată. Nu trece sătpămână fără ca cititorii să nu ne sesizeze o nouă faptă, care cu ușurință s-ar putea încadra la capitolul exces de zel.

Sătmăreanca Erszebet R. este o pensionară, în vârstă de 62 de ani. Pentru fapta ”deosebit de gravă” de a traversa pe bicicletă trecerea de pietoni, femeia a fost sancționată cu o valoare ENORMĂ.

Sătmăreanca recunoaște – cu vârf și îndesat – că a greșit, dar să îi dai o amendă unei biete pensionare cu o valoare echivalentă cu pensia pe o lună crează, pur și simplu, stupefacție.

”Nu am cuvinte să vorbesc despre acești oameni. Nu vreau să generalizez, acel cu care eu am avut de-a face a fost sub orice critică. Nu cred că a fost legal cea ce a făcut, dar eu nu-l pot contrazice, că nu am cunoștințe în cauză. Deci, am trecut cu bicicleta pe trecerea de pietoni pe P-ta Kalvin (sens unic, circulație mică). M-au amendat cu 750 !!!! RON. Am 62 ani, pensionară. Recunosc fapta, dar această suma e batjocură, lipsă de omenie și de bun simț”, a spus, pentru PresaSM.ro, R. Erzsebet.

Iată cum onor Poliția Locală se arată din NEMILOASĂ cu pensionarii. Aveți un pic de milă, domnilor polițiști! Nu de alta, dar nici salariile voastre nu sunt cu mult mai mari.

Poliția Locală a transmis un punct de vedere vizavi de acest subiect, pe care îl redăm mai jos:

”În conformitate cu prevederile art. 7, lit.”j” din Legea nr. 155/2010 R a Poliţiei locale, poliţiştii locali „constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală;”

În ce priveşte fapta comisă de persoana care a traversat pe bicicletă pe trecerea de pietoni, aceasta se încadrează la art. 161, alin. 1, litera “o” din HG 1391/2006, care prevede că se interzice bicicliştilor “să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă;”

Fapta sus menţionată este sancţionată de art. 101, alin. 1, pct.8 din OUG 192/2002 R, cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni, respectiv cu 6-8 puncte amendă. Menţionăm că iniţial persoanei sancționate i s-a atras atenţia verbal asupra modului de comportare în trafic, dat fiind faptul că nici măcar nu s-a asigurat când a traversat strada, dar aceasta a fost profund nemulţumită că a fost oprită şi că i s-a adus la cunoştinţă pericolul la care s-a expus sau ar fi putut expune alte persoane.

Contravenientei i-a fost aplicată sancţiunea minima, respectiv 6 puncte amendă, cu posibilitatea achitării în 48 de ore a jumătate din minim, respectiv echivalentul a 3 puncte amendă. Asigurăm pe această cale că Poliţia Locală îşi face datoria exclusiv în limitele legii şi recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale”.

8 Comments on "Poliția Locală RECIDIVEAZĂ! Amendă cu o valoare STUPEFIANTĂ pentru o PENSIONARĂ din municipiul Satu Mare"

 1. Cred că proba obligatorie de concurs pentru un post la Poliția locală din Satu Mare este PROSTIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  View Comment
 2. Ăștia nu au auzit de mustrare ?

  View Comment
 3. “Nu cred ca e legal ceea ce a facut, dar nu il pot contrazice ca nu am cunostiinte in cauza”, sublim.

  View Comment
 4. Conform legii amenzile la regimul ritier se aplica doar de politisti rutieri din cadrul politiei nationale. Sanctiunea aplicata in aceasta speta este ilegala. Detalii: http://www.clujust.ro/cand-politistul-local-se-crede-de-la-rutiera-amenda-se-anuleaza-de-catre-instanta/

  View Comment
 5. Vad ca-ci sunt pro si contra ar trebiu intai sa respectam legile ca sa nu putem fi sanctionati ,oare in acel moment daca venea un autovehicul si o accidenta tot asa se punea problema cine era vinovat ,referitor la domnul cu mustrarea ,eu nu am auzit de asa sanctiune eventual AVERTISMENT

  View Comment
 6. Din fericire nu am accidentat pe nimeni asa. Imi doresc sa respecte si pietonii si biciclistii regulile cum le respectam noi soferii. Si ce daca a luat o amenda, noi nu luam?
  Altii nu iau? Ne bucuram doamna ca sunteti sanatoasa, data viitoare va recomand calduros sa va dati jos de pe bicicleta si chiar sa va asigurati putin cand traversati pe aceea zebra.

  View Comment
 7. Consider că și de tata asta, gardienii publici și-au făcut datoria!
  Dacă muierea era accidentată, cât o costau spitalizarea și reparația mașinii victimei, căci în acel caz, ea era vinovatul?!?
  Data viitoare să nu confunde trotuarul cu drumul public!
  La fel și celorlalți bicicliști care habar n-au că NU AU CE CĂUTA PE TROTUARE cu bicicleta decât dacă nu merg pe ea!!!!

  View Comment
 8. politia locala trebuie desfiintata sau reduse atributiunile si redenumirea lor in gardieni publici !!!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre amenzi, comic
”Sport” EXTREM în curtea unei școli din Satu Mare. La un PAS de o ACCIDENTARE gravă (FOTO)

Închide