Poliția maghiară arătată cu degetul pentru aglomerația din PTF Petea

FOTO: Arhivă

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației susține că face tot ce este posibil pentru a fluidiza circulația autotrenurilor, în acest moment fiind COD ROȘU de aglomerație. Practic, se lucrează pe câte o singură bandă, atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire din țară.

Poliția de frontieră susține că nu poate lua măsuri mai serioase din cauza Poliției Ungare, care nu alocă un număr mai mare de oameni.

”Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Menţionăm faptul că la frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autoritățile ungare”,

Aglomerația infernală de la frontieră vine ca urmare a faptului că în data de 01.11.2019, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei, deoarece s-a celebrat „Ziua Tuturor Sfinţilor”, dar şi din cauza restricţiilor de trafic de la sfârşitul săptămânii (03.11.2019), în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară la graniţa comună, ceea ce a determinat o creştere a timpului de asteptare pentru acest tip de mijloace de transport.

În plus, creşterea timpului de aşteptare pentru automarfare este generată,  de faptul că, începând cu 1 noiembrie a.c., autorităţile de frontieră maghiare verifică achitarea amenzilor pentru sancţiunile contravenţionale aplicate pe teritoriul Ungariei (exemplu: neplata taxelor de drum), de către conducătorii mijloacelor de transport marfă.

De la ridicarea restricțiilor (începând din data de 03.11.2019, ora 23.00, ora României), prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea, aflat pe raza judeţului Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de aproximativ 300 automarfare, din care aproximativ 250 numai pe sensul de ieşire din ţară.

Menţionăm că timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar, de polițiștii de frontieră români, se păstrează în media de 2-3 minute/camion.

Recomandări:

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Fii primul care comentează! despre "Poliția maghiară arătată cu degetul pentru aglomerația din PTF Petea"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția de Frontieră
VIDEO. Nord-vestul, lider național la contrabandă. Satu Mare, piața de desfacere

Închide