Poliția Română spune una, Ungaria face ce vrea. Românii, bătaie de joc la graniță

În timp ce autoritățile române spun că cetățenii români care se întorc din Occident spre țară, via Ungaria, pot să tranziteze prin PTF Petea sau PTF Urziceni, realitatea din teren pare să fie cu totul alta. Și asta pentru că autoritățile din Ungaria nu par să respecte înțelegerea de la nivel înalt cu partea română. 

O familie de sătmăreni întoarsă din Germania a confirmat faptul că lucrurile nu stau chiar așa dincolo de graniță, în Ungaria. Deși s-a anunțat că se poate tranzita prin PTF Petea, familia a fost dirijată de către polițiștii maghiari (cu arma la vedere) înspre PTF Nădlac în cursul zilei de sâmbătă.

„Am venit acasă din Germania, eu sotul și cei doi copii minori. Am luat-o pe traseul indicat de autorități spre Petea, fiind din judetul Satu Mare. Doar că nu am fost lăsați să ajungem la Petea, pentru că pe traseu se află polițiști maghiari cu armele la vedere care ne repetau obsesiv „Nem, nem, Nădlac”, indicându-ne direcția în care să ne continuăm drumul. Deci sunt inutile toate informările autorităților, dacă nu există o realitate în ceea ce spun și oamenii nu pot ajunge la vămile indicate”, a declarat sătmăreanca pentru obiectiv-sm.ro

Neavând de ales, familia de sătmăreni a luat-o spre Nădlac pentru a intra în țară, așteptându-se la aglomerări și timpi mari de așteptare, dar au avut surpriza ca în două ore să treacă vama, asta nu înainte de a se lovi de o altă inepție.

„Am pornit la drum cu declarațiile făcute de acasă, acele declarații ce trebuie completate la vamă, tocmai în ideea de a nu mai pierde timpul la graniță. Ne-am făcut declarațiile eu cu soțul, trecând pe declarații și copiii, fiind minori. Doar că la vamă ni se comunică faptul că nu sunt corecte, că trebuie declarații pe proprie răspundere pentru toți patru, deci inclusiv pentru copilul de 6 luni. Ce proprie răspundere are un copil de șase luni? Mi se pare o absurditate ce poți să ceri, mi se pare o absurditate să mai îngreunezi situația de trecere a frontierei, în condițiile în care sunt mii de oameni care stau la rând să intre în țară, doar pentru că tu vrei declarații pe proprie răspundere de la un copil de la 6 luni și de la unul de 5 ani”, a mai declarat sătmăreanca pentru obiectiv-sm.ro.

1 Comment on "Poliția Română spune una, Ungaria face ce vrea. Românii, bătaie de joc la graniță"

  1. Aici se vede seriozitatea și fermitatea deciziilor la acest nvel dintre cele doua parți … Din pacate tot romanași sufera

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția de Frontieră
Petea și Urziceni, redeschise traficului de autoturisme și persoane. Începând cu ce dată se aplică măsura

Închide