Poliția Satu Mare a descins la zeci de hoteluri, moteluri și pensiuni din județ!

foto: ARHIVA

Peste 40 de operatori economici au fost verificați ieri, 8 august a.c., în cadrul unei acțiuni organizate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, pe raza județului Satu Mare.

La data de 8 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, beneficiind de sprijinul inspectorilor din cadrul I.T.M. Satu Mare și a Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare, au organizat şi desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale.

În urma activităților desfășurate au fost identificați și verificați 47 de operatori economici care administrează structuri de primire turistice, cu privire la modul de respectare a obligațiilor impuse de actele normative în materie cu prilejul cazării turiștilor, precum și a obligației legale de utilizare a aparatelor de marcat electronice cu ocazia încasării contravalorii unor bunuri sau servicii.

Ca urmarea a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 22.000 lei, din care 6 sancțiuni la HG 237/2001 privind accesul, evidența și protecția turiștilor în structurile de primire turistice, 11 sancțiuni la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 3 sancțiuni la OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat, 5 sancțiuni la Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 1 037 lei. Au mai fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 9 600 lei de către inspectorii comisariatului pentru protecția consumatorilor ca urmare a nerespectării dispozițiilor OG 21/1992.Fii primul care comentează! despre "Poliția Satu Mare a descins la zeci de hoteluri, moteluri și pensiuni din județ!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre controale
Un fast-food din Satu Mare, amendat drastic de inspectorii sanitar-veterinari

Închide