Polițiștii și jandarmii sătmăreni au amendat ZECI de pescari. PROHIBIȚIA, până în luna IUNIE

În această perioadă, poliţiştii sătmăreni acţionează pentru protejarea fondului piscicol naţional, prin activităţi de combatere a faptelor ilegale îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale şi pentru asigurarea respectării cadrului legal care reglementează pescuitul. Prohibiţia pescuitului a fost stabilită până la data de 08.06.2016.

Astfel, au fost iniţiate o serie de acţiuni în baza Planului cadru naţional ,,Stop Braconajului – 2016,, prin care se urmăresc aspecte ca  apărarea patrimoniului piscicol naţional şi a integrităţii acestuia, dar şi cele de prevenire şi combatere a faptelor ilegale asociate pescuitului ilegal.

Au fost derulate acţiuni atât cu efective proprii cât şi în echipe mixte cu efective de jandarmi, beneficiind de sprijinul specialiştilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, în apele interioare localizate pe raza judeţului dar şi în filtre rutiere pe segmente de drum adiacente acestora.

Ca urmare a ilegalităţilor constatate, în concordanţă cu prevederile O.U.G. 23/2008, care reglementează acest domeniu de activitate, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.820 lei, pentru abateri ca pescuitul în perioada de prohibiţie sau folosirea de unelte de pescuit interzise. Ca măsură complementară, au fost confiscate două plase de pescuit din fir textil.

Poliţiştii sătmăreni vor intensifica şi  diversifica acţiunile specifice şi în perioada următoare.

Fii primul care comentează! despre "Polițiștii și jandarmii sătmăreni au amendat ZECI de pescari. PROHIBIȚIA, până în luna IUNIE"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre amenzi, Inspectoratul de Poliție Județean
DOI sătmăreni, REȚINUȚI imediat după ce au dat o LOVITURĂ în județul Bihor

Închide