Politizare pe față a Prefecturii Satu Mare. Președintele PNL critică șeful de cabinet al prefectului

Conflict mocnit în cadrul Organizației Județene Satu Mare a PNL. Mai exact, între președintele Adrian Albu și Adrian Cozma, șeful de cabinet al prefectului Radu Bud. Totul a pornit după ce Adrian Cozma, angajat al Prefecturii Satu Mare – INSTITUȚIE APOLITICĂ, potrivit legii – a anunțat public o posibilă alianță a PNL cu USR și cu PMP.

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi de conducerea PNL, reporterul PresaSM l-a întrebat pe președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, dacă i se pare normal ca Adrian Cozma, un lider de facto al PNL și șef de cabinet al prefectului Radu Bud, să anunțe din poziția sa alianțe politice. Ceea ce este sinonim cu politizarea Instituției Prefectului.

Adrian Albu a avut o atitudine tranșantă și cât se poate de clară, precizând că nu este normală această situație, opinând, totuși, că opiniile lui Adrian Cozma nu reprezintă poziția oficială a PNL.

”Nu știu să vă spun din punct de vedere juridic încadrarea acestei atitudini pe care el o are. Las la latitudinea altora să se sesizeze dacă încalcă vreo reglementare juridică. Din punctul meu de vedere, opiniile domnului Adrian Cozma nu reprezintă opinia PNL. (…) Este o atitudine nefericită și nu ne face bine. Toată lumea știe că Instituția Prefectului, chiar dacă se dorește apolitică, este totuși destul de politică. Dar, din punctul meu de vedere, aparențele trebuie, totuși, respectate. Să nu ne batem joc de orice în țara asta, fiindcă avem o problemă în România. (…) Nu sunt de acord cu această politizare, chiar destul de agresivă, a Instituției Prefectului. Sperăm ca colegul nostru să ne întrebe și pe noi dacă mai vrea să facă niște afirmații”, a declarat Adrian Albu.

Deputatul PNL de Satu Mare, Romeo Nicoară, a precizat că nu se fac, în mod normal, alianțe preelectorale la nivel local, ci negocierile concrete se realizează după alegeri.

”Oricine are un pic de experiență politică își dă seama că alianțele preelectorale nu se fac cu câteva luni înainte, nu se discută, și nici nu cred că este cazul să facem așa ceva. Alianțele, de obicei, sunt post-electorale. Fiecare partid intră în alegeri cu zestrea lui câștigată în bătălia politică din alegeri și își face alianțele electorale pe care le consideră de cuviință. La nivel național au mai fost, dar la nivel local noi nu le-am discutat încă. Acestea sunt niște copilării și nu își au rostul în perioada asta”, a declarat deputatul Romeo Nicoară.

1 Comment on "Politizare pe față a Prefecturii Satu Mare. Președintele PNL critică șeful de cabinet al prefectului"

  1. PNL sau PSD aceleas melodi mai bina fara nici unul daca se poate va rog

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Albu, deputat Romeo Nicoara
PNL: Organizarea alegerilor locale nu trebuie să devină un „joc politic” în stilul PSD

Închide