Povestea celui mai naiv pușcăriaș din Penitenciarul Satu Mare. Cum s-a ”îngropat” singur


Cristian C. (35 de ani) a ajuns în puşcărie pe 12 august 2020, după ce Judecătoria Răducăneni a decis revocarea suspendării executării pedepsei de doi ani şi nouă luni şi a fost expediat în Penitenciarul Satu Mare. Acest lucru s-a petrecut la mai bine de opt ani de la primele infracţiuni, potrivit ziarulevenimentul.ro.

Povestea începe din 2012

Atunci, pe 13 mai 2012, Cristi a fost depistat în trafic conducând maşina în stare de ebrietate şi fără a poseda permis. I s-a deschis dosar penal, dar nu i-a prea păsat şi a continuat să şofeze, iar pe 26 iunie 2014 a fost prins iarăşi în ofsaid.

Simţind că-i groasă şi riscă să ajungă în cătuşe, Cristi s-a prezentat, pe 23 decembrie 2014, la postul de poliţie Răducăneni, județul Iași, unde fusese citat ca inculpat pentru fapta comisă cu doi ani în urmă. N-a venit cu mâna goală, ci cu 700 euro, sumă oferită agentului pentru ca acesta să nu mai înainteze dosarul către Parchet şi să intervină pe lângă procurorul de caz pentru ca acesta să dea (contra cost, evident) o soluţie procedurală favorabilă.

Polițistul a refuzat mita

Potrivit ziarulevenimentul.ro, poliţistul n-a acceptat banii şi a deschis un nou dosar penal pentru infracţiunile de dare de mită şi cumpărare de influenţă. Două luni mai târziu, pe 16 februarie 2015, Judecătoria Răducăneni l-a condamnat la doi ani şi 9 luni închisoare cu suspendare pentru infracţiunile la regimul rutier.

Cristi s-a grăbit să-şi facă orele de muncă neremunerată în folosul comunităţii, după care a plecat din ţară. Pe 1 aprilie 2017, chiar de Ziua Păcălelilor, Tribunalul Iaşi a dat sentinţa în dosarul de dare de mită şi cumpărare de influenţă. O nouă condamnare, de data asta un pic mai aspră, trei ani şi cinci luni închisoare cu executare. Cum n-a fost de găsit în ţară, autorităţile au emis mandat european de arestare, iar poliţia slovenă l-a prins pe 16 mai 2017, extrădându-l trei săptămâni mai târziu. Astfel, Cristi a ajuns în Penitenciarul Iaşi, dar n-a stat mult aici. A depus contestaţie, cerând suspendarea executării pedepsei, iar pe 22 februarie 2018 Tribunalul Iaşi i-a dat câştig de cauză.

Calculul, bată-l vina

Tânărul s-a bucurat de libertate aproape doi ani şi jumătate. Greşise calculul în ce priveşte orele de muncă neremunerată, iar Judecătoria Răducăneni a decis, pe 12 august 2020, anularea suspendării condiţionate a executării pedepsei şi încarcerarea inculpatului pentru doi ani şi nouă luni. Ajuns în Penitenciarul Satu Mare, Cristi, deja obişnuit cu ghinioanele, a luat în calcul ce e mai rău. Revocarea suspendării şi în cazul celeilalte sentinţe. Aşa că, pe 15 decembrie, a solicitat Judecătoriei Satu Mare contopirea pedepselor.

Magistrații au recalculat…

Magistraţii s-au pus pe calculat, au descontopit absolut toate pedepsele, apoi le-au recontopit în una singură. Între timp, Cristi a fost transferat în Penitenciarul Botoşani. Aici a primit el, săptămâna trecută, vestea-şoc. „Se va admite cererea de contopire a pedepselor formulată de condamnatul C.Cristian, aplicând condamnatului pedeapsa închisorii cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse (de 1 an 3 luni + 1 an + 1 an 3 luni + 1 an + 1 an 3 luni + 2 ani închisoare = 7 ani şi 9 luni închisoare), acesta urmând să execute pedeapsa principală rezultantă de 4 ani şi 7 luni închisoare”.

Din care nu i s-a scăzut mare lucru: cele trei săptămâni petrecute în arestul din Slovenia şi scurtele perioade petrecute în penitenciarele din Iaşi şi Satu Mare.

SURSA: ziarulevenimentul.roFii primul care comentează! despre "Povestea celui mai naiv pușcăriaș din Penitenciarul Satu Mare. Cum s-a ”îngropat” singur"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Penitenciarul Satu Mare
Desant anti-corupție la Penitenciarul Satu Mare. Cu ce au fost avertizați zeci de angajați

Închide