FOTO&VIDEO. Povestea fantastică a tânărului care face ocolul României cu o bicicletă și un cort


Un tânăr temerar, pe numele său Cristian Gheorghe, și-a luat inima în dinți și a pornit în jurul României într-un tur ciclist rar întâlnit. Și-a propus acest lucru încă de acum doi ani, iar în 2017, la împlinirea vârstei de 23 de ani, a pornit la drum. Doar cu o bicicletă, câteva bagaje și un cort. Și toate acestea pentru a-și cunoaște țara. Care în 2018 va sărbători centenarul Marii Uniri.

Un tânăr extrem de ambițios

Cristian Gheorghe este născut la Vâlcea, dar locuiește la București, unde studiază Agronomia și Dreptul. Este un tip extrem de ambițios. Pe lângă cele două facultăți și-a mai făcut timp și pentru ocolul României în 40 de zile. A vrut să pornească din Botoșani, dar, din păcate, transportul feroviar din România nu i-a permis să își ducă și bicicleta. Așa că a pornit din București, în urmă cu zece zile. Vrea să descrie o spirală și să ajungă în final în inima țării.

”Am plecat din București, deși inițial am vrut să încep din Botoșani, fiindcă traseul pe care mi l-am ales să fi arătat ca o spirală, iar spirala ar fi arătat foarte bine dacă aș fi început din Botoșani. Dar trenurile nu au compartimente pentru biciclete pe distanță lungă. Așa că am ales să plec din București. Am plecat din București spre Giurgiu, iar mai apoi am continuat cu județele din sud, am mers spre Vest, urcând spre Timișoara, Arad, Oradea, județul Sălaj, și am ajuns în Satu Mare. După care merg spre Baia Mare și o să continui spre Suceava, Botoșani, Iași. Am să mă opresc în centru, în Sibiu sau Târgu Mureș”, a spus Cristian Gheorghe.

Circa o sută de kilometri pe zi

Cristian parcurge, în medie, circa o sută de kilometri pe zi. Este un luptător. Nimic nu îl poate opri. Nici ploaia, nici vântul.

”Reușesc să fac cam o sută de kilometri pe zi. Deși am avut zile când am făcut doar 60 de kilometri, dar am avut zile în care am făcut 150 de kilometri. Traseul pe care eu l-am calculat acasă avea în jur de 4.200 de kilometri. Dacă merg cu o medie de 100 de kilometri pot să parcurg traseul în circa 40 de zile”, a declarat Cristian.

cristian gheorghe (7)

Nopți în cort, cu stelele deasupra și bicicleta lângă

Cristian își petrece majoritatea nopților din această aventură într-un cort. Este un român atletic, călit de ploaie și de frig, care nu are niciun fel de rezervă în a petrece nopțile în natură, chiar și în această perioadă rece a anului.

”Majoritatea nopților le-am petrecut în cort. Nu mi-a fost teamă. Chiar îmi place aventura, libertatea pe care ți-o oferă natura. Acel sentiment de liniște. Îmi dă puteri pentru a porni la drum într-o nouă zi”, a povestit Cristian.

Oamenii îl opresc și îl încurajează

Românii pe care îi întâlnește sunt extrem de curioși de gestul său. Îl opresc pentru a-i asculta povestea, iar în final îl încurajează cum pot ei mai bine. Cristian are și un mesaj clar către tineri: urmați-vă visul!

”Oamenii sunt curioși, cum e românul. Mă opresc, mă întreabă, mă încurajează. Am primit mesaje frumoase și de acasă. Eu vreau să transmit pe lângă promovarea mișcării și un curaj tinerilor, să își urmeze visurile. De asemenea, vreau să susțin și să fac cunoscut efortul unor tineri studenți care organizează cursuri de prim-ajutor în școli”, este mesajul lui Cristian.

Firma Lebăda susține curajul și dăruirea

Cristian Gheorghe s-a bucurat în județul Satu Mare de susținerea necondiționată a firmei Lebăda, care, prin reprezentantul Cristian Pașca, i-a oferit cu Cristian Gheorghe cazare, o masă, respectiv provizii importante pentru continuarea aventurii sale.

”Am auzit despre Cristian pe Grupul Rotaract și atunci noi ne-am oferit de bună voie să îl cazăm și să îi oferim o masă. Și asta vine ca să întărească demersurile care s-au făcut de-a lungul anilor în cadrul companiei noastre. Pentru că firma Lebăda susține tinerii, susține curajul și excelența. Am susținut tinerii artiști, am premiat o campioană olimpică, un medic, un pompier militar și o asistentă medicală. Toți s-au remarcat prin performanțe deosebite. Important este ca tot ce facem să facem cu dedicație”, a spus Cristian Pașca.

cristian pasca

Descoperă pasiunea pentru arta locuirii printr-o ofertă amplă de produse de înaltă calitate. Trăiește o experiență creativă încărcată de satisfacții în showroom-urile Lebăda și online pe www.novolor.roFii primul care comentează! despre "FOTO&VIDEO. Povestea fantastică a tânărului care face ocolul României cu o bicicletă și un cort"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre poveste
Ce fac sătmărenii în BARURI?! Povestea FANTASTICĂ spusă de un barman

Închide