Povestea mega-milionarului necunoscut din Satu Mare. A făcut o avere impresionantă

milionarul sătmărean Sandor Demjanmilionarul sătmărean Sandor Demjan

Mega-milionarul sătmărean Sandor Demjan este practic necunoscut în județul în care s-a născut.

Sandor Demjan este milionarul sătmărean cu o poveste impresionantă. De numele său se leagă inclusiv construirea primului mall din Cluj. Magnatul Sandor Demjan a plecat în lumea celor drepți la vârsta de 74 de ani, anunță grupul TriGranit.

Povestea lui Demjan Sandor a început în comuna Berveni, județul Satu Mare, acolo unde s-a născut în data de 14 mai 1943. Şi-a început cariera profesională la Cooperativa de Desfacere şi Consum din judeţul Fejér (Ungaria). Apoi s-a mutat la Budapesta, unde s-a specializat în domeniul turismului.Acesta a activat în cadrul magazinului Skala, în 1973, iar în 1985 a înființat Banca Granit. Un an mai târziu a înființat Banca Maghiară de Credit. După un deceniu a devenit președintele grupului TriGranit care inaugura cel mai mare mall din regiune, WestEnd City Center, iar apoi rețeaua Polus.

Milionarul sătmărean Sandor Demjan, prezent în topul Forbes

Acesta a creat Premiile Prima Primissima ce răsplăteau excelența din Ungaria în știință, artă și cultură. De altfel, el anunța în 2012 că va lăsa o parte însemnată a averii sale, de 615 milioane de euro, conform Top Forbes, pentru acțiuni caritabile.

Fiind unul dintre întreprinzătorii de seamă ai Ungariei, şi-a asumat ca sarcină personală finanţarea culturii. În anul 2003 a fondat Premiul Prima Primissima, cu scopul intensificării eforturilor de dezvoltare a activităţilor ştiinţifice, artistice şi culturale din Ungaria.

Din 2014 s-a retras treptat din afaceri, motivând vârsta sa înaintată. Demjan era al doilea om din Ungaria ca avere, fiind precedat de Sandor Csanyi (OTP Bank), cu dețineri în jur de 1 miliard de euro. Demjan a fost cunoscut de-a lungul vremii și ca jucător profesionist de poker.Fii primul care comentează! despre "Povestea mega-milionarului necunoscut din Satu Mare. A făcut o avere impresionantă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Județul Satu Mare
Povestea călugărului Mihai, care vindeca gratuit mii de oameni. Un sfânt al Sătmarului

Închide