Povestea PENALĂ a Hotelului Dacia. Dezvăluiri făcute de procurori

Judecătorii Curții de Apel Oradea l-au condamnat definitiv pe omul de afaceri Vasile Țânțaș la un an de închisoare pentru neîntreținerea Hotelului Dacia.

PresaSM.ro a reușit să afle povestea din spatele afacerii ”Hotel Dacia”. Varianta penală, spusă de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Magistrații au stabilit, în cadrul cercetărilor efectuate, că întreaga situație s-ar fi putut evita dacă unele autorități ale statului și-ar fi făcut treaba.

Cu excepţia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare care s-a sesizat din oficiu şi a unei amenzi administrative aplicate de Inspectoratul de Stat în Construcţii, restul instituţiilor abilitate ar fi avut o atitudine pasivă, cu toate că ar fi avut la îndemână o serie de pârghii legale pentru a încerca oprirea degradării Hotelului Dacia.

Și instituția cea mai vizată ar fi fost, în opinia procurorilor, Direcţia de Cultură şi Patrimoniu Cultural al judeţului Satu Mare.

Procurorii arată că respectiva autoritate s-ar limitat la constatarea degradării în timp (2010-2015) a Hotelului Dacia. Mai exact, s-ar fi limitat doar la ”a-l notifica pe proprietar să ia măsuri de conservare”. Deşi, spun procurorii, ar fi avut soluţii oferite de Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, respectiv aplicarea unor amenzi contravenţionale consistente ca urmare a neluării măsurilor de conservare.

”Pentru aceste considerente apreciez că există indicii de săvârşire a infracţiunii de abuz în serviciu de către funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Cultural al judeţului, infracţiune a cărei cercetare aparţine DNA, astfel încât se impune disjungerea cauzei şi declinarea competenţei sub aspectul acestei infracţiuni la DNA, Serviciul teritorial Oradea”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Fii primul care comentează! despre "Povestea PENALĂ a Hotelului Dacia. Dezvăluiri făcute de procurori"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Hotelul Dacia
Cazul Hotel Dacia. Proprietarul Vasile Țânțaș merge la închisoare pentru distrugerea clădirii

Închide