Povestea unui băiețel, de 14 ani, care a salvat viața unei sătmărence, de 19 ani!

Un băiețel, care a decedat la vârsta de 14 ani, a salvat viața unei sătmărence, în vârstă de 19 ani. Sătmăreanca se numără printre primii beneficiari ai transplantului pediatric de rinichi din Cluj-Napoca.

Operația a fost făcută de către medicii Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR), care au realizat primele transplanturi pediatrice de rinichi din anul 2018. Sătmăreanca, în vârstă de 19 ani, suferea insuficiență renală cronică încă de la vârta de 13 ani. Săptămâna aceasta, tânăra a primit un rinichi de la un băiețel, în vârstă de 14 ani, cu moarte cerebrală.

”A fost vorba de un transplant la un băiat de 13 ani din Braşov care a primit un rinichi de la mama sa şi de o fată de 14 ani din judeţul Timiş, care a primit un rinichi de la un donator pediatru cu moarte cerebrală, în vârstă de 14 ani, de la Oradea. Al doilea rinichi al donatorului de la Oradea, a fost transplantat unei tinere de 19 ani, din Satu-Mare, care avea insuficienţă renală cronică de la vârsta de 13 ani. Transplantul renal la copil este o procedură dificilă pe care şi-o asumă doar centrele cu experienţă, echipa de transplant a ICUTR fiind în măsură să răspundă oricăror provocări legate de transplantul renal”, se precizează în comunicatul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Fii primul care comentează! despre "Povestea unui băiețel, de 14 ani, care a salvat viața unei sătmărence, de 19 ani!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre medici
INCREDIBIL! Medicii din Satu Mare pleacă de la privat la stat

Închide