Prefectul de Maramureș cere restricția circulației persoanelor și filtre în trafic

Potrivit unui document prezentat de presa din județul vecin, prefectul Nicolae Silviu Ungur, dorește restricții suplimentare pentru Maramureș, pentru a putea încetini răspândirea COVID-19. Ungur vrea și program pentru cumpărături, astfel încât să fie protejați vârstnicii, iar pe lângă asta, dorește și implementarea unor filtre la intrările și ieșirile din județ. 

Dacă sunt încuviințate, măsurile ar trebui să intre în vigoare începând cu 25 martie. Jurnalistul Vasile Dale a și prezentat documentul prin care Ungur vrea să impună măsuri mai dure pentru locuitorii din Maramureș.

Art. 1. Pe teritoriul județului Maramureș este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei cu excepția umătoarelor excepții (vezi foto document). Măsura se aplică începând cu data de 25 martie 2020, ora 00.00

Art. 2. Potrivit statisticilor din țării care au înregistrat foarte multe victime infectate cu coronavirusul COVID-19, categoria cea mai vulnerabilă o reprezintă populația cu vârstă de peste 60 ani. În acest sens, se instituie un program diferențiat pe categorii de vârstă privind accesul maramureșenilor în magazine alimentare, hypermarket-uri, farmacii. În acest context persoanele cu vârsta de peste 60 ani vor efectua cumpărăturile în intervalul 7-11.00, urmând ca, de la ora 11 și până la închiderea magazinelor, cumpărăturile să fie realizate de persoanele sub 60 ani. (vezi foto document)

Art. 3 Se transmite o adresă la Ministerul Afacerilor Inetrne pentru implementarea imediată a verificării accesului vehiculelor și persoanelor care intră în Maramureș, la toate punctele de intrare în județ, prin constituirea de filtre operaționale (vezi foto document)

Fii primul care comentează! despre "Prefectul de Maramureș cere restricția circulației persoanelor și filtre în trafic"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
COVID19. Al șaptelea deces în România. Bărbat, 65 de ani, s-a infectat în spital, la dializă

Închide