Prefectura: Încep testările COVID19 în județul Satu Mare. Teste rapide

Prefectura Satu Mare anunță că începând de mâine vor începe testările pentru depistarea COVID19 și în laboratorul din Spitalul Județean Satu Mare.

”În această seară, extractorul, ultima componentă necesară pentru funcționarea liniei de analize, a ajuns în laboratorul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Mâine dimineață, tehnicienii vor pune în funcțiune toate componentele, urmând ca și la Satu Mare să se poată realiza analize pentru testarea coronavirusului SARS-CoV-2”, a spus prefectul Radu Bud.


Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Satu Mare, Nagy Szabolcs, a explicat pe larg – pentru PresaSM – cum a decurs întreaga achiziție și de ce a întârziat aparatul cu circa o săptămână.

”În data de 18.03.2020, s-a făcut un anunț publicitar pe SICAP pentru achiziționarea KIT-urilor pentru testare manuală și automată, iar pentru KIT-urile de testare manuală nu am primit nicio ofertă, motiv pentru care, în data de 19.03.2020, s-a reluat anunțul publicitar, dar tot fără a avea succes. Menționăm faptul că linia de laborator a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a fost concepută în așa manieră încât ea să fie funcțională atât cu KIT-urile de testare manuală, cât și cu cele automate.

În urma anunțului publicitar pentru KIT-urile de testare automată, s-a ales câștigătorul, inclusiv în funcție de timpul cât mai rapid de livrare, având termen de livrare perioada 1-2 aprilie 2020. Din motive independente de Spitalul Județean Satu Mare, acest termen nu a fost respectat, extractorul neajungând în posesia noastră. S-a luat zilnic legătura cu firma câștigătoare, iar reprezentanții acesteia ne-au comunicat că, la rândul lor, au luat legătura cu firma de curierat și că depun toate eforturile ca extractorul să ajungă cât mai repede în țară.

Pentru rezolvarea acestei probleme cât mai rapid, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a luat legătura cu firma colaboratoare din județul Satu Mare, care se va asigura ca extractorul să ajungă în cel mai scurt timp în posesia noastră, având promisiunea că în cursul zilei de azi, 06.04.2020, în jurul orei 22.00 vom intra în posesia acestuia.

Facem precizarea că extractorul este o componentă importantă a liniei de laborator montată la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, pentru a cărui amenajare, achiziție de aparatură și echipamente medicale, Consiliul Județean Satu Mare a utilizat, până în prezent, suma de 600.000 de lei”.

Fii primul care comentează! despre "Prefectura: Încep testările COVID19 în județul Satu Mare. Teste rapide"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
VIDEO. Jale în comunitățile de rromi din județul Satu Mare! Care carantină?!

Închide