Pregătiri intense pentru începerea noului an școlar la Tășnad. Primarul combate un fake news


În cursul săptămânii trecute, primarul orașului Tășnad, Csaba-Francisc Grieb, a invitat conducerile instituțiilor de învățământ din Tășnad la consultări. Pregătirea începerii activităților educaționale în perioada pandemiei reprezintă în acest an activități complexe, laborioase și multiple în vederea asigurării climatului și condițiilor prin care se poate asigura menținerea sănătății copiilor, elevilor și profesorilor.

Potrivit reprezentanților Primăriei Tășnad, s-au stabilit și clarificat reguli de bun-simț, în conformitate cu legislația în vigoare.

”Prevenția este metoda cea mai bună de menținere a sănătății! În cazul învățământului școlar (școala gimnazială și liceul tehnologic) situația este mai clară și avansată, iar în cazul Grădiniței cu Program Prelungit pregătirile sunt avansate, dar mai trebuie clarificate detalii privind drepturile și obligațiile colectivului în privința utizării clădirii nou renovate de pe str. V. Salajan”, a declarat Grieb Csaba Francisc.

În acest sens, primarul Tășnadului a convocat pentru data de 25 august o întrevedere cu mai multe părți implicate pentru clarificarea situației și asigurarea pentru copiii preșcolari a celor mai bune condiții.

O veste bună o reprezintă faptul că Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea prin care se va putea finanța educatia copiilor antepreșcolari (între 2 și 3 ani).

”Așteptăm apariția normelor de aplicare a legii și în funcție de acestea, respectiv de spatiile disponibile vom iniția înființarea de grupe noi de copii anteprescolari. Contrar informațiilor eronate care sunt raspândite, finanțarea școlilor și a grădiniței va fi asigurată în continuare de către Primăria Orașului Tășnad indiferent cine va fi primar, ce componență va avea Consiliul local sau cine va conduce aceste instituții de învățământ!”, a mai declarat Grieb Csaba Francisc.2 Comments on "Pregătiri intense pentru începerea noului an școlar la Tășnad. Primarul combate un fake news"

  1. Marcel Tent | august 24, 2020 at 06:13 |

    și cei din Satu Mare când sunt gata pentru că elevii să poată merge la școală ?

    View Comment
  2. Este un prima foarte bun!Au sărit lupii politici să-l înghită!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Grieb Csaba Francisc, Primăria Tășnad
Primăria Tășnad, proiect pentru prevenirea inundațiilor. Siguranță crescută pentru localnici

Închide