Premieră la Spitalul Județean Satu Mare. Secție din containere, pe două etaje

Premieră la Spitalul Județean Satu Mare. Conducerea unității are în vedere mutarea Secție de neurologie într-un container de tip modular, chiar în curtea unității medicale. Acolo unde este spațiu suficient. În acest moment, Secția de neurologie se află în incinta Spitalului Vechi, iar pacienții sunt transportați cu ambulanțele între cele două spitale. Prin mutarea secției, acest disconfort va fi eliminat.

Potrivit informațiilor PresaSM, firma care a câștigat licitația a început organizarea de șantier, iar lucrările efective vor începe în următoarele zile. Managerul Spitalului Județean, Adrian Marc, a precizat pentru PresaSM că viitoarea structură modulară va avea un parter și două etaje și va fi amplasată în incinta Spitalului Județean Satu Mare, lângă blocul alimentar, în imediata apropiere a Unității de Primire Urgențe, a Computerului Tomograf și a Secției de Terapie intensivă.

Astfel se încearcă acordarea în timp cât mai rapid a îngrijirilor medicale de urgență pentru bolnavii care au suferit un atac cerebral. De asemenea, întreaga aparatură de pe viitoarea secție va fi nou-nouță, la fel ca și mobilierul.

Conform acelorași surse, se va face o pasarelă între structura modulară cu două etaje și corpul principal al spitalului Județean Satu Mare, în care funcționează Unitatea de Primire Urgențe, Computerul Tomograf și Unitatea de Terapie Intensivă.

Structura modulară va avea o suprafață de 2.000 de metri pătrați și va costa circa șase milioane de lei. Viitoarea structură nu va fi închiriată, ci va fi cumpărată.

2 Comments on "Premieră la Spitalul Județean Satu Mare. Secție din containere, pe două etaje"

  1. Parca se construia ceva din fonduri europene?! Oricum daca conserva va avea AC si termopane va fi LUX

    View Comment
  2. Secția de neurologie arată mai rău ca o închisoare. Totul e ruginit, învechit, vai și amar!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
A Szatmár Megyei Tanács támogatja a szociális szolgáltatásokat

Închide