Premieră la Spitalul Județean. Secția de neurologie, mutată într-un container…modular


Premieră la Spitalul Județean Satu Mare. Conducerea unității are în vedere mutarea Secție de neurologie într-un container de tip modular, chiar în curtea unității medicale. Acolo unde este spațiu suficient. În acest moment, Secția de neurologie se află în incinta Spitalului Vechi, iar pacienții sunt transportați cu ambulanțele între cele două spitale. Prin mutarea secției, acest disconfort va fi eliminat.

Managerul Spitalului Județean, Adrian Marc, a precizat pentru PresaSM că viitoarea structură modulară va fi amplasată în incinta Spitalului Județean Satu Mare, lângă blocul alimentar, în imediata apropiere a Unității de Primire Urgențe, a Computerului Tomograf și a Secției de Terapie intensivă.

Astfel se încearcă acordarea în timp cât mai rapid a îngrijirilor medicale de urgență pentru bolnavii care au suferit un atac cerebral. Până la jumătatea acestui an se preconizează mutarea secției.

”În acest moment suntem în faza de elaborare a studiului. Facem un studiu tehnic pentru amprenta la sol, proiectul se va desfășura pe 800 de metri pătrați. Modelul este cunoscut în vest și poate să ofere o soluție de provizorat foarte eficientă și foarte confortabilă. Sunt de fapt niște unități în care se pot amplasa paturi, care au toate dotările, ele trebuie doar legate la utilități”, a declarat Adrian Marc pentru PresaSM.

Viitoarea structură nu va fi închiriată, ci va fi cumpărată.

”Nu are rost să închiriem, fiindcă nu este fezabil. Dorim să cumpărăm o astfel de structură, care are o durată de viață de 10 sau 15 ani. Vom propune Consiliului Județean, respectiv Consiliului de Administrație, această formă de amplasare provizorie a secției”, a mai spus Adrian Marc.Fii primul care comentează! despre "Premieră la Spitalul Județean. Secția de neurologie, mutată într-un container…modular"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
De două ori mai multe cazuri de gripă în județ. Acces interzis pe unele secții la Spitalul Județean

Închide