PREMIERĂ. Pacienți testați înainte să fie internați în Spitalul Județean, după rateul cu pacientul COVID19

FOTO: Arhivă

După ce un pacient depistat pozitiv COVID19 a fost internat și a ajuns în contact cu alți bolnavi și o parte a personalului medical în Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, conducerea unității spitalicești a luat o măsură în premieră: vor fi testați toți pacienții care urmează să fie internați, respectiv toate persoanele care fac diferite forme de tratament.

”Se va face în premieră o testare prespitalicească în cazul pacienților care urmează să fie internați în Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Testarea se va face și pentru pacienții oncologici, cei dializați, persoanele care fac chimioterapie. Ne-am organizat în acest sens și vom demara procedurile”, a declarat managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, pentru PresaSM.

Reamintim că în 20 mai 2020, un pacient diagnosticat cu COVID19 a ajuns în același salon cu un pacient sănătos la Spitalul Județean Satu Mare. Pacientul neinfectat a precizat pentru PresaSM că a stat mai bine de 7-8 ore în compania pacientului cu COVID19, fără mijloace de protecție, precum măști sau paravan despărțitor.În urma acestui incident, au intrat în izolare atât pacientul cât și o parte din cadrele medicale. Potrivit informațiilor PresaSM, atât cadrele medicale cât și pacientul care a intrat în contact cu bolnavul au ieșit nevativi la testarea COVID19.Fii primul care comentează! despre "PREMIERĂ. Pacienți testați înainte să fie internați în Spitalul Județean, după rateul cu pacientul COVID19"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare
Anchetă întârziată în cazul pacientului pozitiv la COVID19 din Ardud! Contacții, în izolare

Închide