FOTO. Premieră pentru zona de nord-vest. Satu Mare ar putea avea trasee de Via Ferrata

Premieră pentru regiunea de nord-vest a țării. Satu Mare ar putea avea trasee de Via Ferrata. Salvamontiștii din Oradea au dat o mână de ajutor celor sătmăreni pentru identificare zonelor în care acestea ar putea fi amenajate.

Premieră pentru regiunea de nord-vest a țării. În zona Oașului ar putea fi amenajate trasee de Via Ferrata. Salvamontiștii sătmăreni au primit o mână de ajutor din partea colegilor din Oradea pentru indentificare unor viitoare trasee.

“În premieră pentru zona de nord-vest, având sprijinul colegilor de la Salvamont Oradea ,se caută soluți pentru construirea traseelor de via ferrata, . Activitatea de evaluare și înregistrare în coordonate GPS este dusă la îndeplinire de către Adam Boer cu sprijinul salvamontiștilor planificați în serviciul de patrulare,” spune Serviciul Salvamont Satu Mare.

Salvamontiștii din Oradea au experiență în acest sens. În urmă cu patru ani, la Vadul Crișului, a fost inaugurat un treseu via ferrata care a avut ca scop creșterea turismului în zonă. Traseeul se găsește într-un abrupt de sâtngă denumit de localnici Peretele Zânelor.

Traseele de Via ferrata au devenit tot mai populare și la noi în țară având în vedere că sunt accesibile și pentru turiști, nu doar pentru alpiniști. . Traseele sunt prevăzute cu cabluri, cu scări și poduri metalice, cu scoabe,  pentru a putea urca. Acestea sunt prinse direct în stâncă. Termenul a fost împrumutat din italiană, unde au și fost amenajate primele trasee, în Alpi. Via ferrata sunt preferate mai ales pentru priveliștile extraordinare pe care le oferă. Traseele de Via Ferrata, la fel ca și cele pentru drumeții,  au cinci clasificări, notate cu litere în ordine alfabetică, de la cel mai ușor (A), la cel mai dificil (E).

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Premieră pentru zona de nord-vest. Satu Mare ar putea avea trasee de Via Ferrata"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alipinism, Luna Șes, Salvamont Satu Mare, Țara Oașului
FOTO. Proiect inedit al salvamontiștilor sătmăreni. Cum se încearcă atragerea turiștilor la Luna Șes

Închide