Președintele Iohannis arată acuzator spre Satu Mare, în cazul pestei porcine africane

Președintele României, Klaus Iohannis, arată acuzator cu degetul înspre Guvernul României și instituțiile subordonate, cu privire la criza generată de răspândirea virusului PPA pe teritoriul național.

Președintele României spune că ulterior apariției virusului PPA în județul Tulcea, ”evaluările experților arată că răspândirea virusului a avut la bază neimplicarea corespunzătoare a autorităților, pe seama unui lanț de erori, indecizii și aplicare necorespunzătoare a regulamentelor specifice.”

”O altă deficiență majoră constă în absența unei campanii serioase de informare și conștientizare a populației și a crescătorilor de porcine. Această campanie trebuia declanșată încă din anul 2017, odată cu constatarea virusului PPA în județul Satu-Mare, astfel încât să fie conștientizate riscurile și gravitatea răspândirii PPA. În lipsa acestei campanii timpurii de informare, mai ales a populației din mediul rural, evenimentele din ultimele săptămâni au produs panică și au creat o stare de neîncredere a oamenilor în deciziile autorităților, situație care a contribuit la favorizarea răspândirii acestui virus”, arată comunicatul citat.Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a precizat că la nivelul judeţului Satu Mare s-au depus 14 dosare pentru despăgubirea în urma pestei porcine africane. S-au despăgubit 60 din totalul de 61 de porci (la cel nedespăgubit dosarul fiind în lucru), suma totală fiind de 53.690 de lei.Fii primul care comentează! despre "Președintele Iohannis arată acuzator spre Satu Mare, în cazul pestei porcine africane"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Județul Satu Mare
VIDEO. Alai de nuntă cu TIR-uri prin județul Satu Mare

Închide