Președinția confirmă vizita Papei Francisc. Ce orașe va vizita suveranul pontif

Administrația Prezidențială a confirmat vizita Papei Francisc. Suveranul pontif va vizita mai multe orașe din țară.

Administrația Prezidențială a confirmat vizita Papei Francisc în România. Aceasta va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, iar suveranul pontif va vizita mai multe orașe din România, inclusiv locul de pelerinaj de la Șumuleu Ciuc. Județele Alba și Harghita vor fi cele două din Transilvania care vor primi vizita Papei, arată comunicatul de presă al Președinției.

“Primind invitația Președintelui României, a Autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în țară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc. Programul de călătorie va fi publicat la o dată ulterioară,” precizează Administrația Prezidențială.

Mesajul Administrației Prezidențiale vine după ce anunțul a fost făcut la Vatican și de către purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Alessandro Gisotti. Acesta a precizat că Papa a acceptat invitația pe care i-a adresat-o Klaus Iohannis.

Ulterior, Biserica Catolică din România a anunțat că motto-ul sub care se va desfășura vizita suveranului pontif este „Să mergem împreună!”.

„Sperăm ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspirația pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea țării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterității, care să unească energiile creștinilor în favoarea vieții și a valorilor fireşti ale Creației lăsate de Dumnezeu”, a transmis, în mesajul său, Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și Preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

Pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc este considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est şi îşi are originea în urmă cu aproape patru secole şi jumătate. Anul trecut, 130.000 de pelerini, printre care s-a aflat și președintele Ungariei, au fost prezenți la procesiune.

Suveranul va vizita și Bulgaria. Potrivit comunicărilor inițiale despre vizita în estul Europei venite de la Vatican, Papa își dorește o mai mare deschidere ecumenică.

Ultima vizită a unui suveran pontif în România a fost cea a Papei Ioan Paul al II-lea, în 1999.

Fii primul care comentează! despre "Președinția confirmă vizita Papei Francisc. Ce orașe va vizita suveranul pontif"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.