Presiune uriașă pe spitalele sătmărene. Numărul de internări, aproape de maxim


Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a fost în creștere în primele patru zile, cu o ușoară scădere în ultima parte a intervalului, fiind atinsă în  acest moment în municipiul Satu Mare o incidență de 8,9 la mie, iar în județ de 4,99 la mia de locuitori.

Conform analizei măsurilor impuse de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pe perioada de carantinare se constată în linii mari o respectare a acestora de către sătmăreni, în sensul deținerii documentelor justificative privind deplasarea, purtarea măștii de protecție și limitarea circulației în interiorul și exteriorul municipiului. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne care asigură verificarea măsurilor au raportat o scădere a numărului de contravenții și a celor de sancțiuni aplicate, măsurile luate au fost cu prioritate de prevenție, asfel încât s-au înregistrat mai multe avertismente.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică informează despre presiunea mare pe spitalele sătmărene, numărul de internări se apropie de limita capacității maxime a acestora, pacienții internați fiind cei prezentând formele mai grave ale bolii.

“Este dovedit că există o relație directă între incidența cazurilor și numărul de pacienți internați, un motiv suplimentar pentru respectarea condițiilor de carantinare, situație care poate să conducă  în următoarele zile la o scădere a numărului de cazuri înregistrate”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Satu Mare.

Prefectul subliniază necesitatea respectării de către sătmăreni a măsurilor elementare de protecție pentru a micșora transmiterea comunitară a virusului și solicită ca motivele deplasării în municipiul Satu Mare să fie juste și întemeiate, echipajele de control pot solicita dovezi suplimentare declarației pe propria răspundere. Fii primul care comentează! despre "Presiune uriașă pe spitalele sătmărene. Numărul de internări, aproape de maxim"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, coronavirus Satu Mare, COVID-19 Satu Mare
COVID-19 Satu Mare: Peste 130 de persoane au fost declarate vindecate

Închide