Prevenție coronavirus: Internările ar putea fi limitate la Spitalul Județean Satu Mare

ARHIVA

Autoritățile vor limita integrările programate în spitalele aflate sub coordonarea Ministerului Sănătății, iar autoritățile au impus și un nou protocol pentru a fi ținuți la curent cu ceea ce se întâmplă în unitățile medicale. În plus, numărul de paturi, stocurile de medicamente, dezinfectanți și echipamente, toate se vor raporta la nivel central. Spitalele de Boli Infecțioase, cele care se și ocupă de cazurile de cornoavirus, vor fi incluse într-o rețea de suport. 

Ministerul Sănătății a precizat că vor fi impuse noi reguli pentru spitale. Cele aflate sub coordonarea ministerului își vor limita internările programate, iar acestea ar putea ajunge chiar să fie suspendate, dacă situația o va impune.

“Astfel, în perioada următoare, în spitalele coordonate de Ministerul Sănătății vor fi limitate internările programate, în raport cu gradul de ocupare al paturilor ( inclusiv paturi ATI) și evolutia epidemiologica locală. În funcție de dinamica situatiei se va putea decide chiar interzicerea internarilor programate”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului Sănătății.

Spitalul Județean Satu Mare nu face parte din cele aflate sub directa coordonare a ministerului, dar, pentru PresaSM, conducerea Spitalului Județean a precizat că își însușește deciziile ministerului Sănătății și, doar dacă situația o va impune, va limita internările deja programate.


VIDEO. A ajuns cu escortă, în carantină, la Satu Mare: “M-au băgat pentru o prostie”


Ministerul Sănătății a operaționalizat în această dimineață Centrul Operațional de Coordonare, unitate care stabilește în timp operativ legătura cu direcțiile de sănătate publică și unitățile sanitare aparținând Ministerului Sănătății pentru identificarea în timp real a situațiilor de risc asociate infecției cu coronavirus COVID 19 și pentru stabilirea măsurilor ce se impun.

Autoritățile vor avea astfel o situație clară în ceea ce privește realitatea din teritoriu, gradul de ocupare la paturilor, stocurile de medicamente și echipamente.

Un suport adițional va veni pentru spitalele de boli infecțioase

S-a stabilit și o rețea suport pentru spitalele de boli infecțioase.

“Astfel, în functie de contagiozitatea cazurilor non-coronavirus se vor stabili spitalele de suport, in care sa fie transferati pacienti din Spitalul de Boli Infectioase. Într-o primă fază, se recomandă ca spitalele de suport sa nu fie reprezentate de spitalele importante de urgenta din zona, care pot asigura asistenta medicala pentru celelalte urgente medico-chirurgicale. Pot fi incluse in reteaua de Spitale de suport si spitale din alte judete preponderent cele cu Sectii de Boli Infectioase, precum si spitalele din alte retele, decat ale Ministerului Sănătății ( Ministerul Transporturilor, Ministerul Apararii Nationale, Spitale Private)”, explică ministerul Sănătății

În Planul Ministerul Sănătății mai sunt prevăzute și măsuri pentru cazul extinderii crizei si depasirii capacitatii Spitalelor de Boli Infectioase, dar și reglementari cu privire la utilizarea echipamentelor de protectie.Fii primul care comentează! despre "Prevenție coronavirus: Internările ar putea fi limitate la Spitalul Județean Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ministerul Sănătății
UPDATE. Sorina Pintea, arestată preventiv pentru 30 de zile

Închide