Primăria anunță amenzi. Care sunt obligațiile sătmărenilor

Sătmărenii riscă amenzi cuprinse între 200 și 500 de lei dacă nu își întrețin șanțurile și rigolele, avertizează Primăria. Pentru persoanele juridice, amenzile ajung până la 2.500 de lei.

Primăria Satu Mare avertizează că sătmărenii riscă amenzi cuprinse între 200 și 500 de lei dacă nu își întrețin șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale.

“Primăria Municipiului Satu Mare aduce în atenția persoanelor fizice și juridice, a asociațiilor de proprietari, faptul că au obligația acestora de a întreține în permanență șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale, podețele și tuburile de beton din fața imobilelor, pe întreaga lungime aferență proprietății,” spun autoritățile locale.

Sătmărenii sunt avertizați că deșeurile menajere, acumulate în zonele de scurgere, pot duce la inundații.

“Deşeurile menajere sau stradale acumulate în zona rigolelor și a șanțurilor pot obtura secțiunea de scurgere a apelor și astfel pot provoca inundații sau pot determina stagnarea apei, motiv pentru care se impune luarea măsurilor de precauție,” mai spune Primăria.

Dacă pentru persoanele fizice amenzile ajung până la 500 de lei, pentru cele juridice, acestea sunt cuprinse între 1.000 la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Recent, Primăria a anunțat și majorarea amenzilor pentru nerespectarea depozitării corecte a deșeurilor. Echipaje ale Poliției Locale vor face inclusiv controale inopinate, au spus autoritățile în cadrul ședinței în care au fost votate noile amenzi.

Autoritățile au făcut apel și la cetățeni, care au fost rugați să semnaleze Poliției Locale situațiile în care deșeuri sunt aruncate pe spațiul public. Polițiștii locali au aplicat deja amenzi, după astfel de sesizări.

2 Comments on "Primăria anunță amenzi. Care sunt obligațiile sătmărenilor"

  1. Străzile sunt pline de noroi și praf care intră apoi în rigole. Rigolele și șanțurile sunt pe domeniul public al primăriilor, rigolelele fiind in administrarea cui? Și unde să se arunce nămolul acumulat în rigole?

    View Comment
  2. Gică Contra | februarie 20, 2019 at 20:38 |

    Adică, după ce că nu a fost luată nici o măsură împotriva firmei (firmelor) care au lăsat zăpada amestecată cu nisip, soluții chimice și alte reziduuri lângă borduri p/nă ce zăpada s-a topit lăsând în urmă rămășițele solide, acum cetățenii vor fi amendați ?! Interesant.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre amenzi, Poliția Locală
FOTO. Cerșetorii din Sălaj nu mai pot fi opriți în Satu Mare. Puși cu forța pe tren

Închide