Primăria Carei, cea mai digitalizată din județ. Careienii vor spune adio statului la ghișeu

Primăria din Carei are ambiții mari și își propune să devină cea mai digitalizată din județ. Printr-un proiect european, autoritățile vor să se asigure că cetățenii nu vor mai trebui să stea la coadă în fața ghișeelor și își vor putea rezolva toate problemele, inclusiv plata taxelor și impozitelor, de acasă, din fața calculatoarelor. 

Grație unui proiect european, Primăria municipiului Carei are toate șansele să devină cea mai digitalizată din județ. Printr-o investiție de 2,9 milioane lei, în cea mai mare parte bani europeni veniți prin Programul Operațional Capacitate Administrative 2014-2020, autoritățile se pregătesc să îi scutească pe cetățenii celui de-al doilea municipiu din județ de drumurile și statul la coadă în fața ghișeelor.

În cadrul conferinței de deschidere, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a făcut o scurtă trecere în revistă a principalelor beneficii pe care noul proiect le vor aduce locuitorilor din Carei.

Practic, prin implementarea proiectului, cetățenii vor avea la dispoziție un portal de servicii care va putea fi accesat de pe site-ul Primăriei Carei, care la rândul său va suferi un proces de modernizare. Astfel, careienii își vor putea rezolva problemele online, fără a mai fi nevoiți să se prezinte la ghișee și să completeze tot felul de formulare. În plus, taxele pentru toate aceste servicii vor putea fi plătite tot online.

Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni. În paralel, proiectul prevede și adaptatarea procedurilor de lucru din cadrul Primăriei municipiului Carei, digitalizarea arhivelor și instruirea angajaților instituției.

Citește și:

VIDEO. Careiul, un oraș ca-n Austria. Autobuze electrice, bazin de înot și bibliotecă cu videocinema, proiectele Primăriei

POVESTE de FILM! A fugit cu avionul de la Carei, acum lucrează pentru Metallica

VIDEO. Primăria Carei, un nou proiect de impact. Ce le pregătește celor care vor vizita parcul Castelului Karolyi

Fii primul care comentează! despre "Primăria Carei, cea mai digitalizată din județ. Careienii vor spune adio statului la ghișeu"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Eugen Kovacs
FOTO. Tot Careiul duhnește a cadavre! Ultimatum al Primăriei Carei

Închide