Primăria pregătește două parcări supraetajate în centrul municipiului Satu Mare

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a precizat că au fost comandate și sunt în curs de elaborare două studii de fezabilitate în vederea construirii a două parcări supraetajate în centrul orașului. Una se va situa pe strada Mihai Kogălniceanu, respectiv în parcarea Centrului Comercial Someșul.

Din câte se pare, costurile pentru o parcare supraterană sunt de două ori mai mici decât pentru o parcare subterană. Mai exact, dacă prețul pentru construirea unei parcări subterane este de circa 10.000 de euro/loc de parcare, în cazul parcărilor supraterane costul este de circa 5.000 de euro/locul de parcare.

Viceprimarul Albu s-a întrebat dacă unii șoferi indisciplinați vor folosi aceste parcări legale sau vor adopta tot staționările ilegale pe spațiul verde.

”Sunt în curs de elaborare două studii de fezabilitate pentru două parcări supraetajate. Una în parcarea de la Someșul și una pe strada Mihail Kogălniceanu”, a precizat Adrian Albu. 

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunțat încă de anul trecut că se lucrează la un proiect privind construirea a unui număr de două parcări etajate în centrul municipiului Satu Mare.

”Dorim să facem două parcări etajate în zona centrală a muncipiului Satu Mare. Pentru acest lucru intemnționăm să contractăm studiile de fezabilitate și proiectarea lor. Este vorba despre două locații. În spatele Complexului Comercial Someșul și pe strada Mihail Kogâlniceanu, nr. 5. Cu aceste două locații am putea să acoperim o mare parte din mașinile care parchează în centrul orașului și să mai creem unele locuri de parcare”, a spus Kereskenyi Gabor în anul 2007.

Între timp, studiile de fezabilitate au fost contractate și sunt în curs de elaborare. 

3 Comments on "Primăria pregătește două parcări supraetajate în centrul municipiului Satu Mare"

 1. Domnul vice nu trebuie să se întrebe. Faceți odată parcările alea, închideți centrul vechi pentru circulație măcar parțial cum ați promis și ridicați mașinile parcate aiurea. Dar faceți odată parcările promise. Cum începeți să ridicați mașinile jmekerilor în două minute va fi ordine.

  View Comment
 2. 4 lei ora parcarea, 8760 de ore intr-un an. Sa taxezi doar 2000 de ore intr-un an si ies aia 5000 de euro pe masina investitie in 3 ani. Grabitiva pana nu vine un privat si va cere 2 lei pe ora sa va traga pe voi in piept.

  View Comment
 3. bibliotecar | decembrie 19, 2018 at 20:17 |

  În loc de bibliotecă, pe Kogălniceanu, la nr. 5, va fi parcare…Trăiască mașinile second hand, că de cultură nu (mai) avem nevoie! La ce bun???

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primaria Satu Mare
Măsură radicală în Satu Mare. Mașinile care încurcă deszăpezirea sau alte lucrări, ridicate!

Închide