DRASTIC. Primăria Satu Mare ar putea cere demolarea vilelor construite ilegal!

Primăria Satu Mare a început o amplă acțiune de clarificare a situațiilor juridice a unor construcții din zona Bercu Roșu, acolo unde unii cetățeni au construit ilegal diferite imobile mai mult sau mai puțin impozante, sub masca unor case de vacanță.

Concret, după verificare a opt străzi din cele 13 existente, au fost identificate un număr de 12 construcții ilegale, fiind aplicate amenzi de 38.000 de lei. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că administrația locală ar putea cere în instanțele de judecată demolarea construcțiilor ilegale.

Cu toate acestea, șansele ca judecătorii să dispună demolarea acestor case sunt destul de mici, în condițiile în care nu există ”precedente” în municipiul Satu Mare.

Primarul municipiului a anunțat într-o conferință de presă că a câștigat procesul cu Prefectura Satu Mare. Disputa a apărut după ce o hotărâre a Consiliului Local își propunea să facă ordine în zona Bercu Roșu.

“A trecut un an de la adoptarea hotărârii 243 pentru atribuirea denumirilor pentru 13 străzi din Bercu, inscripționate bilingv. Prefectura a atacat în instanță, cu toate că în ultimii cinci ani Prefctura a tot pierdut procesele cu Primăria pe această temă. Cetățenii așteptau să se faca ordine, căci nicio ambulanță sau pompierii nu știau unde să intervină. Avem acum sentința definitivă și facem inscripționarea străzilor bilingv,” a spus primarul municipiului.

Mărul discordiei a devenit astfel elaborarea nomenclatorului stradal pentru zona Bercu Roșu.

Practic, Consiliul Local Satu Mare, în 26 octombrie 2017, a decis în unanimitate luarea unor măsuri concrete în sprijinul cetățenilor din Bercu Rușu care solicitau de ani de zile obţinerea adreselor necesare pentru înscrierea acestora în actele de identitate. Hotărârea Consiliului Local Satu Mare a fost atacată în 5 decembrie 2017, fără procedură prealabilă, în contencios administrativ de Instituția Prefectului. Astfel, pe durata derulării procesului, aplicarea HCL a fost suspendată.

Nu doar cetățenii au solicitat elaborarea unui nomenclator stradal. Ambulanța, pompierii și polițiștii aveau dificultăți în a răspunde la solicitările venite din zonă, tot din cauza lipsei nomenclatorului.1 Comment on "DRASTIC. Primăria Satu Mare ar putea cere demolarea vilelor construite ilegal!"

  1. Îl așteptăm pe dl. Primar să vină cu asfaltul in Bercu Roșu, sau măcar cu grederul, și apoi cu amenzi. Inafara de aceste plăcuțe bilingve nu a facut nimic pentru această zonă in ultimii 4 ani.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTO. REABILITARE de 2,4 milioane de euro! Terenuri de sport la Lacul Cubic!

Închide